Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Mahmut Tanal açıklaması! İki personel açığa alındı

CHP'li Mahmut Tanal'ın Muğla Akbelen'de görevi başındaki jandarmalarla tartışması gündem oldu. Tanal, jandarmaya 'eşkıya' diyerek hakaret etti ve kovaladı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığından Tanal'a kınama geldi. Jandarma Genel Komutanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada iki jandarma personelinin açığa alındığını duyurdu.

Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda yapılması planlanan kömür ocağı için ağaçların kesilmesine tepki gösteren bölge halkına desteğe gelen CHP'li Mahmut Tanal, jandarmanın, bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki gösterdi.

JANDARMAYI KOVALADI, 'EŞKIYA' DEDİ!

Jandarma personelinin, "İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?" cevabına sinirlenen Tanal, "Fişleme yapamazsınız, bana kararı gösterin" diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalıştı.

Mahmut Tanal, sinirlerin gerildiği o anlarda, kağıdı vermeyen jandarma personelini kovaladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KINAMA GELDİ

Tanal'ın jandarma personeline 'eşkıya' demesinin üzerine İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Tanal'ı kınadı. Ayrıca konu ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığı açıklanan paylaşımda, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi bir 'Kanun ordusudur' ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

"İKİ JANDARMA PERSONELİ AÇIĞA ALINMIŞTIR"

Öte yandan Olayla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır. Kahraman Türk Jandarmasına karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olup hukuki süreç kararlılıkla takip edilecektir."

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Mahmut Tanal açıklaması! İki personel açığa alındı ile ilgili etiketler Mahmut Tanal Jandarma Genel Komutanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.