Dünya James'i konuşuyor

Everton evinde West Bromwich Albion'ı 5 golle geçerken Dominic Calvert-Lewin üçleme yaptı. Maça damgasını vuran asıl isim ise yeni transfer James Rodriguez oldu. Kolombiyalı yıldız yeni takımındaki ikinci maçında maçın adamı oldu, performansı tüm dünyada yankı buldu.

Premier League ekiplerinden Everton, 2. hafta mücadelesinde ağırladığı West Bromwich Albion'un 5-2 mağlup ederek sezona 2'de 2'yle başladı. İlk hafta deplasmanda Tottenham Hotspur'u tek golle geçen 'Maviler'de 5 gollü galibiyetin yanı sıra James Rodriguez sevinci yaşanıyor. Kolombiyalı hücum oyuncusu ilk maçında 1 gol, 1 asistle oynarken 90 dakika sonunda maçın adamı seçildi.

BİLİC KIZARDI, LEWİN ÜÇLEDİ

Konuk ekip 10'da yeni transferi Diangana'nın golüyle öne geçti. 31'de Calvert-Lewin'le beraberliği bulan Everton, 45'te Rodriguez'le öne geçti. İkinci yarıya Pereira'nın golüyle başlayan Birmigham ekibi skoru 2-2'ye getirdi. Ancak Everton fırtınası Keane (54), Lewin (62,66) esmeye devam etti ve 7 gollü maçta Carlo Ancelotti'nin takımı gülen taraf oldu. Rodriguez'in 5. golde Lewin'e asist yaptı. Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic, West Brom'un başında Premier League'e 2'de 0'la başlarken ilk yarıda hakeme itirazdan kırmızı kart gördü.

ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ

2014 Dünya Kupası'ndaki yükselişinin ardından 75 milyon euroya Real Madrid'e transfer olan Kolombiyalı yıldız James Rodriguez, hayal kırıklığı yaşatmıştı. Kariyerini Bayern Münih'te de ayağa kaldıramayan 29 yaşındaki James, bonservissiz geldiği Everton'daki ilk maçında eski günlerine dönme sinyalleri verdi. Maçın ardından kulübünün medya organlarına açıklama yapan Kolombiyalı futbolcu, "Everton'da istediğim ortamı buldum. Üzerimde herhangi bir baskı hissetmiyorum. Gerçek James'i göstermek istiyordum. Bugün bunun için bir adım attım. Everton'da yüksek hedeflerimiz var. Hem kulübüm hem de ben hak ettiğimiz yerlerde olmak, hedeflerimize birlikte yürümek istiyoruz" dedi.

James'in bu performansı tüm dünyada büyük yankı buldu. Yıldız futbolcu Türkiye dahil pek çok ülkede Twitter'dan en çok konuşulanlar arasına girdi. İspanya'da Real Madrid'e yakın Marca gazetesi "James ilk maçında büyüledi" başlığı atarken, İngiliz medyası da haberlerinde bir yıldızın yeniden doğuşuna vurgu yaptı. 

Dünya James'i konuşuyor ile ilgili etiketler Everton James Rodriguez
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.