James Hong, Şöhretler Kaldırımı'nda yıldızı olan en yaşlı isim oldu

93 yaşındaki Çin asıllı ABD’li oyuncu James Hong, Hollywood Şöhretler Kaldırımında yıldızı olan ünlüler arasına katıldı. Hong, kaldırımda yıldızı olan 2.723'inci isim oldu.

70 küsur yıllık kariyere sahip olan James Hong yıldızı, oyuncu ve yapımcı Daniel Dae Kim’in öncüsü olduğu bağış kampanyası sonucu elde etti. Uygulama gereği, her yıl yüzlerce başvuru arasından Hollywood Ticaret Odası tarafından seçilen adaylar, 50 bin dolarlık sponsorluk ücreti ödemek zorunda.

James Hong, Şöhretler Kaldırımı'nda yıldızı olan en yaşlı isim oldu

Törene, Kim’in yanı sıra Hong’un son filmi “Everything Everywhere All at Once”daki rol arkadaşı Jammie Lee Curtis katıldı.

ŞÖHRETLER KALDIRIMI'NDA YILDIZI OLAN EN YAŞLI İSİM

Şöhretler Kaldırımında yıldızı olan en yaşlı isim unvanını da alan Hong, 469 televizyon yapımı, 149 film, 32 kısa film ve 22 video oyununda yer aldı. Hong’un filmleri arasında, "Love Is a Many-Splendored Thing", "The Sand Pebbles", "Chinatown", "Bound for Glory,", "Airplane", "Blade Runner", "Big Trouble in Little China" ve "Wayne's World 2" bulunuyor.

James Hong, Şöhretler Kaldırımı'nda yıldızı olan en yaşlı isim oldu

ŞÖHRETLER KALDIRIMI

Hollywood Bulvarı, (Hollywood Walk of Fame) (Hollywood Şöhret Yolu) Hollywood, Los Angeles, Kaliforniya, ABD'de bulunan ve Hollywood Bulvarı ile Vine Street arasında uzanan, ünlü kişilerin ve dizilerin yıldızlarının bulunduğu bir yürüyüş yoludur. Bu kaldırımda 2.723 yıldızın ismi bulunmaktadır. Şöhret Yolu 1958'de açılmıştır. Tüm yıldızlar yerde, kaldırımların üstünde yerleştirilmişlerdir. Bunun tek istisnası ünlü boksör Muhammed Ali için konulan yıldızdır; Muhammed Ali "Peygamberim Muhammed'in adını ayaklar altına koydurmam" deyip, bunda diretince organizatörler talebini kabul etmişler ve Muhammed Ali'nin yıldızını üstüne basılmaması için Kodak Theatre'ın duvarına asmışlardır.

James Hong, Şöhretler Kaldırımı'nda yıldızı olan en yaşlı isim oldu

 

James Hong, Şöhretler Kaldırımı'nda yıldızı olan en yaşlı isim oldu ile ilgili etiketler James Hong Hollywood Şöhretler Kaldırımı hollywood bulvarı Hollywood Şöhret Yolu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.