Jale İnan Kimdir? Arkeolog Jale İnan Doodle Oldu!

Arama motoru Google, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan'ı doodle yaptı. 2001 yılında hayatını kaybeden Jale İnan, Perge ve Side antik kentlerinin ortaya çıkarılmasında öncü bir rol oynadı. Peki Jale İnan kimdir, neden öldü? İşte detaylar...

Jale İnan'ın doodle olması pek çok kişi tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olan İnan, Türkiye'de müzecilik ve kazı konusunda önemli başarılara imza attı. İşte Jale İnan'ın hayatı ve eserleri...

JALE İNAN DOODLE OLDU!

1 Şubat 1914'te doğan Jale İnan İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Aziz Ogan ve annesi Mesture Hanım'dır. Erenköy Kız Lisesi'nin bitiren İnan, babasının mesleki gezilerine katıldı. ve Arkeolog olmaya karar verdi. Parkinson hastalığı nedeniyle ölen Jale İnan 2001 yılında vefat etti.

Jale İnan Kimdir? Arkeolog Jale İnan Doodle Oldu!

JALE İNAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Kürsü'sü kurulması için çalışan Jale İnan aynı zamanda bu kürsünün ilk asistanı oldu. Jale İnan, Arif Müfid Mansel'le birlikte Türk Tarih Kurumu adına Antalya'da Side antik kenti kazısına, ertesi yıl Perge antik kenti kazısını başlattı. 1953 yılında doçent, 1963 yılında profesör oldu. Mansel'in ardından 1974-1980 yılları arasında Side, 1975-1987 yılları arasında Perge kazılarına başkanlık etti.

 

Jale İnan Kimdir? Arkeolog Jale İnan Doodle Oldu! ile ilgili etiketler doodle Google jale inan kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.