Jak Kamhi'nin torunundan duygulandıran satırlar

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk sanayiinin kurucularından Musevi iş adamı Jak Kamhi, yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Cenaze programını sosyal medyadan duyuran Kamhi'nin torunu Lara Kamhi ayrıca duygusal bir mesaj da paylaştı. Kendilerine gelen İbranice başsağlığı mesajlarına teşekkür ederek bir yanlışı düzeltmek istediğini belirten Lara, ''Bizler tek kelime dahi İbranice bilmiyoruz. Dedemin duası Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu ve refahını dilemekten ibaretti.'' dedi.

Türk sanayiinin kurucularından ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Profilo'nun kurucusu Jak Kamhi, 95 yaşında ABD'de hayatını kaybetti. 

Son arzusu Türkiye'de defnedilmek olan Kamhi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde ülkeye getirildi.

CENAZE PROGRAMI NETLEŞTİ

Kamhi'nin yakınları da sosyal medya üzerinden cenaze törenine ilişkin detayları paylaştı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

''Cenaze töreni 13 Ekim 2020, Salı günü, saat 11.00'de Neve Şalom Sinagogu'nda onaylı katılımcılarla icra olunduktan sonra Ulus Arnavutköy Musevi Mezarlığı'na (Akmerkez karşısı) aile üyelerinin katılacağı törenle defnedilecektir.''

Jak Kamhi'nin torunundan duygulandıran satırlar

TORUNUNDAN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Öte yandan Merhum Jak Kamhi'nin torunu Lara Kamhi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla herkesi duygulandırdı. 

Dedesine, ''Senin torunun olma gururunu ve şerefini bana bahşettiğin için şükran doluyum... Tüm kalbimdesin'' satırlarıyla veda eden Lara Kamhi, bir diğer paylaşımında, ''Bir rüya farzet bu yaşadığımız hayat, bazen cennet bazen cehennem dünya. Belki de gerçeğe uyanıyoruz her ölümde... Ve belki de bir kahkaha ölüm, ciddiye alınan her hüznün, her acının saçmalığına karnımız ağrıyana dek güldüğümüz göçünce...'' ifadelerini kullandı.

Jak Kamhi'nin torunundan duygulandıran satırlar - Resim : 2

''KADEHLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN KALKARDI SOFRALARIMIZDA''

Bu paylaşımların altında birçok sosyal medya kullanıcısından başsağlığı mesajı alan Lara Kamhi, kendilerine yazılan İbranice mesajlar için teşekkür ettiğini fakat bir yanlışı düzeltmek istediğini vurguladı. 

Kendilerinin bir kelime dahi İbranice bilmediğini belirten Kamhi, ''Dedemin duası Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu ve refahını dilemekten ibaretti.'' ifadelerini kullandı. 

Kamhi'nin paylaşımı şu şekilde;

''Herkese içten başsağlığı dilekleri için çok teşekkür ederim. Desteğiniz ne denki kuvvet veriyor bu günlerde anlatamam sizlere... Aile olarak çok hüzünlüyüz,değerlimizi kaybettik. İyi niyetle de olsa bugünlerde sıkça yapılan bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Muhtemelen internetten bakıp İbranice nasıl başsağlığı dilenir diye öğrenip bizlere İbranice başsağlığı dileyenleriniz oluyor.

Bizler tek kelime dahi İbranice bilmiyoruz. Dini bayramları ailenin birliği için bahane belleyen dedemin duası Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin huzurunu ve refahını dilemekten ibaretti. Kadehler Türkiye Cumhuriyeti için kalkardı bizim sofralarımızda...

Kıskanırdım küçükken dedem ülkesini bizden daha çok seviyor diye... Bu sebeple yapılabilecek en güzel taziye memlekete yarar sağlamak, onun yararı için çabalamak diye düşünüyorum. Biz ailesi olarak onun bize mirası olan bu değerleri ne pahasına olursa olsun koruyacağız...

Bu sebeple dedemin sözleriyle bitirmek istiyorum; Benim Canım ülkem, Türkiyem, sen çok yaşa!''

Jak Kamhi'nin torunundan duygulandıran satırlar - Resim : 3

 

Jak Kamhi'nin torunundan duygulandıran satırlar ile ilgili etiketler Sosyal Medya Instagram cenaze İstanbul Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan lara kamhi jak kamhi İbranice
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.