Jack Dorsey’in, Bluesky planı işliyor! Elon Musk’ın takipçi sayısı hızla azalıyor!

Popüler sosyal medya ağı olan Twitter'da sular durulmuyor. Twitter'ın eski kurucusu Jack Dorsey bu kez Elon Musk’a savaş açtı. Bluesky uygulaması Apple kullanıcılarına sunulmuştu şimdi Android'de. Elon Musk bu duruma ne diyor? İşte detaylar..

Jack Dorsey, Elon Musk’a Twitter'ı teslim ettiğinde aslında büyük planını başlatmıştı. Bu yeni projesi için yıllarca çalıştı ve sonunda o özel kitle ile buluştu. Dünya basınında da damga vuran bu hamle yeni bir dönemi başlatacak.

Musk, çalkantılı bir süreç sonunda Twitter'ın yeni sahibi oldu. Öyle ki taraflar arasında suçlamaların ardı arkası kesilmemiş ve Elon Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçmişti. Yeni yıla girmeden sonuç tatlıya bağlandı ve Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk oldu.

Musk burada rahat durmadı ve farklı uygulamaları ile tüm dünyanın gündemine damga vurdu. Özellikle Twitter Blue uygulaması ile ücretli abonelik seçeneğine geçiş yapılması daha derin bir kaosu beraberinde getirdi.

DAHA ÖZGÜR!

Twitter'ın eski sahibi Jack Dorsey yeni uygulaması Bluesky için en büyük adımı attı. Daha yenilikçi ve farklı bir ortam oluşturabilmek hedefinde olduğunu söyleyen Dorsey aslında daha özgürlükçü bir proje olduğunun da altına çizdi.

Jack Dorsey'in bu yeni uygulaması 3 aylık deneme süreci sonunda artık hizmete tamamen açık hale geldi. Ancak ilk kullanıcılar davetiye yöntemi ile platforma katılabiliyor. Davetiye yöntemi her ne kadar gizemli gelsede şu an için istenen performansı elde edebilmeyi sağlıyor. Zira üyeler gün geçtikçe artıyor.

BLUESKY NASIL BİR UYGULAMADIR?

Jack Dorsey’in, Bluesky planı işliyor! Elon Musk’ın takipçi sayısı hızla azalıyor!

Dorseyin bu farklı girişimi davetiye ile üyelik uygulaması hem gizli hem de çekici geldi ve bir anda gündeme oturan bir hamle haline geldi. İnsanlar üye olabilmek için adeta yarışa girdi. Bu uygulama için Dorsey, “kâr amacı gütmeyen bir platform olacağını” söylüyor. Açık kaynak ve protokol uygulaması ile de daha avantajlı bir yer olmasını sağlıyor. Bu sayede her kullanıcı kendi yönetimini üstlenebilecek. Bluesky uygulaması üzerinden 300 karakterlik gönderi oluşturulabiliyor ve yanıtlar veriliyor. Fotoğraflar paylaşılarak metin düzenlemeleri yapılabiliyor.

BLUESKY NASIL İNDİRİLİR?

Bluesky uygulamasını kullanmak isteyenler iPhone kullanıcıları App Store üzerinden uygulamayı cep telefonuna indirebilir. Android kullanıcıları ise Google Store üzerinden uygulamayı indirerek davetiye talebinde bulunabilir.

Jack Dorsey’in, Bluesky planı işliyor! Elon Musk’ın takipçi sayısı hızla azalıyor! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.