"Neden '21.00'de kapatıyoruz çünkü...' demiyorlar!"

Kademeli normalleşmenin yeni aşaması 1 Haziran itibariyle başladı. Ancak, eğlence sektörü ile ilgili bir rahatlama söz konusu olmadı. Yaklaşık 16 aydır kepenk açamayan işletmeci İzzet Çapa, yaşanan sorunlara değindi. Kafe ve restoranların saat 21.00'de kapatılması kararını eleştiren Çapa, Bilim Kurulu'na da bir çağrıda bulundu...

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, ünlü işletmeci ve yazar İzzet Çapa ile 1 Haziran'da alınan kararları ve sektörün bu kararlara olan tepkilerini konuştu.

Kafe ve restoranların açılış süresinin saat 21.00 ile sınırlandırılması kararının en çok etkilediği eğlence sektörünün marka ismi olan Çapa, yaşanan zorlu süreci tüm detaylarıyla aktardı.

CUMARTESİ 21.00'E KADAR İYİ, PAZAR GÜNÜ MÜ SORUN?

Bilim Kurulu'na çağrıda bulunan İzzet Çapa, "Bilim Kurulu üyeleri çıksınlar, desinler ki 'Bizim elimizdeki veriler şunu şunu gösteriyor. Bu yayılmayı eğlence sektöründe gece kulüpleri en çok motive ediyor...' Saat 21.00'e kadar her şey iyi. Cumartesi 21.00'e kadar iyi, pazar günü mü sorun? Niçin bir Bilim Kurulu üyesi çıkıp da 'Arkadaşlar 21.00'de kapatıyoruz çünkü...' demiyor. Neden demiyor?" ifadesini kullandı.

1 MİLYON KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Alınan son kararla birlikte yaklaşık  800 bin ila 1 milyon kişini işsiz kalacağını ifade eden Çapa "Bu mesleğin bitmesinin bir adımı daha atılacak. 1 milyon kişi demek, 4 milyon kişiye tekabül eder. Yani 1 milyon kişi para kazanacak saat 24.00 olursa, 4 milyon kişinin karnı doyacak. Ve her şeyden ötesi devletin hibe olarak verdiği paralar son bulacak." diye konuştu.

Kurallara uymayan işletmenin her neresi olursa olsun kapatılması gerektiğini ifade eden Çapa, "Sektör de cezanın ağırlığını bilmeli. Yalnız sürekli olarak Bakanlar Kuruluna, Sağlık Bakanına, Turizm Bakanına yüklenmek doğru değil. Kim kurallara uymuyorsa kapatın kardeşim." açıklamasında bulundu.

"Neden '21.00'de kapatıyoruz çünkü...'  demiyorlar!"

BU İDEOLOJİK BİR KARAR MI?

Saat 21.00 kuralına eleştirilerini sürdüren  Çapa, "21.00'de bir insanın kalkması için eğer orası kuralları uyguluyorsa en geç 20.45'te hesabının gidiyor olması lazım. Burası içkili bir mekansa ben gitmem. Napacaklar mantıcılar dönerciler... Tabi ki onların da ayakta durması gerekiyor. Ama merak şu: İçki mi pandemiyi etkiliyor? Bu ideolojik bir karar mı? Eğlenceden rahatsız olan bir güruh var. Onlar mı mutlu ediliyor? Bunlar bilinmiyor..." dedi.

EBRU GÜNDEŞ SIRA SANA GELDİ...

Sözlerinin devamında bazı büyük isimlerin sıranın kendilerine geldiğinde sesini çıkardığına dikkat çeken Çapa, Ebru Gündeş'i de eleştirdi. Çapa, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ebru Gündeş 'Bizi de duyun' demeye başladı. Başından beri en çok ona kızıyorum. Neymiş sıra sana geldi. Yanındaki orkestraları, arkadaşlarını, sazcılarını, genç meslektaşlarını düşünmeyip suskunluğunu korursan... Sana sokakta çık bayrak taşı demiyor kimse. Bana da demiyor. Ama müzisyenlerin hepsinin bir hakkı var. Sarı öküzü verdiğin için şimdi kendin korkuyorsun. Yoksa müzisyenlere asla destek vermiyorsun. Tarkan, Ezgi Mola başından beri sanatçıların yanında..."

RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ:

 

"Neden '21.00'de kapatıyoruz çünkü...' demiyorlar!" ile ilgili etiketler SuperHaber İzzet Çapa Bilim Kurulu kafe restoran eğlence mekanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.