İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı!

İzmir'de 4.8'lik depremin ardından artçı sarsıntılar sürerken, bu kez de Denizli'de 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Denizli'nin Bozkurt ilçesi ve köylerinde bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanlar bulunduğu belirtildi. Hasar gören binalar arasında Bozkurt Belediyesi'nin de olduğu bildirildi. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarıldığı, bir can kaybı ya da ağır yaralanmanın da bulunmadığı kaydedildi.

Denizli'de saat 14.19'da 4.2 büyüklüğnde bir deprem meydana geldi. 

Bu depremden dakikalar sonra bu kez 14.25'te çok şiddetli bir deprem oldu.

Deprem Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi.

AFAD depremin büyüklüğünü 6 merkez üssünün Bozkurt ilçesi olduğunu bildirdi.

AFAD Bozkurt'a bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiğinin belirlendiğini açıkladı.

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı!

Kandilli Rasathanesi ise ilk olarak depremin merkez üssünü Baklan ilçesi ve büyüklüğünü 6.5 olarak duyurmuştu. Kandilli daha sonra bu bilgiyi merkez üssü Bozkurt, büyüklüğü ise 5.7 olarak güncelledi. 

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 2

Ana depremin ardından en büyüğü 3,5, en küçüğü 1.1 olan 20 civarında artçı sarsıntı yaşandı... 

ENKAZ ALTINDAKİLER KURTARILDI

NTV muhabiri Merih Ak, canlı yayın bağlantısında Bozkurt İlçe merkezinde binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanlar bulunduğunu bildirdi.

Yerel medyadan gelen bilgilere göre hasar gören binalar arasında Bozkurt Belediyesi de bulunuyor.

Gelen son bilgilere göre enkaz altında kalanlar kurtarıldı. Merkezde ve köylerde bir can kaybı yaşanmadığı, ağır yaralı vatandaşın da bulunmadığı belirtildi. 

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 3

Depremin merkez üssü olan Bozkurt İlçesi Belediye Başkanı Birsen Çelik, "15-20 saniye süren bir depremle karşılaştık, benim makam odamın duvarı yıkıldı. 2-3 ev yıkıldığını haberini aldık, yaralılar var. Vatandaşlarımız korktu. Kriz masası oluşturduk. İki üç evin yıkıldığına ilişkin haber aldık. Hemen oraya ekip gönderdik. Can kaybımız yok." dedi. 

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 4

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremle ilgili şu bilgileri verdi:
''Ekiplerimiz destek için sahaya çıktı. Baklan, Bozkurt ilçemize doğru gidiyorum. Gelen haberlerde bizi üzecek, can kaybı haberimiz yok çok şükür. Ben de kapalı alandaydım, hissettik. Biz özetle şu anda Baklan, Bozkurt ve Çardak ilçelerimize doğru gidiyoruz. Ekiplerimiz orada.''

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 5

''YIKILAN EVLER VAR''

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öz de ''Yıkılan evler var. Eski kerpiç evlerden. Çatıları yıkılan evler var. İlk defa böyle bir deprem yaşadık'' diye konuştu.

Tutluca Muhtarı ise 192 hanenin 100 hanesinin girilmeyecek durumda olduğunu söyledi.

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 6

Bozkurt Sazköy Mahallesi Muhtarı Necmettin Yılmaz ise ''Mahallemizde bayağı bir sıkıntı var. Bazı evlerde çatlaklar var. Vatandaşlarımız dışarıda zaten. Köyümüzde bayağı bir telaş var. Can kaybımız yok çok şükür. Ama evlerde baya çatlaklar oluştu'' ifadelerini kullandı.

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 7

AFAD BAŞKANI: 10'DAN FAZLA ARTÇI OLDU, BUNLAR DEVAM EDECEKTİR

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, depreme ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 
Belediye, ilgili kamu kuruluşları ve bölgedeki kaymakamlarla irtibatlarının devam ettiğini belirten Güllüoğlu, "1900'lerden bugüne kadar deprem üretmemiş ama bildiğimiz bir fay hattında meydana geldi. Yakın bir ilçede çalışma yapan ekiplerimiz, deprem olduktan sonra alana geçti. Şu ana kadar herhangi can kaybı ya da yaralı bilgisi ulaşmadı." ifadelerini kullandı.

İncelemelere destek olması amacıyla çevre illerden ekiplerin de alana sevk edildiğini anlatan Güllüoğlu, herhangi can kaybı ya da yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu ve bu durumun değişmemesini umduklarını kaydetti.

Depremin yol açtığı hasara ilişkin de bilgi veren Güllüoğlu, "Binalarda hasarlar olduğu bilgisi bize ulaştı. Çatlaklar, bacaların düştüğü, kiremitlerin kırıldığı gibi. Onlar için de yine elimizden geleni yapıyor olacağız. Şu ana kadar 2 ila 4 büyüklükleri arasında 10'dan fazla artçı deprem oldu. Bunlar devam edecektir." diye konuştu.

AFAD DENİZLİ İL MÜDÜRÜ: TARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, can kaybının olmadığını, binalardan önemli bir yıkılma haberinin de kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Etiz, Bozkurt merkezli 6 şiddetindeki depremin, bu ilçe ile Çardak arasında çok fazla hissedildiğini, depremin ardından muhtarlarla ilk görüşmeleri yaptıklarını aktardı.

Ali Etiz, "İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor. AFAD ve jandarma ekipleri, mahalleleri geziyor." dedi.

VALİ: CAN KAYBI BİLGİSİ GELMEDİ

Denizli Valisi Hasan Karahan, Bozkurt merkezli depreme ilişkin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Karahan, 6 büyüklüğündeki depremin Bozkurt ve Baklan ilçelerinde yoğun olarak hissedildiğini belirtti.

Deprem sonrasında başta AFAD olmak üzere sağlık ekipleri, UMKE ve diğer birimlerin bölgeye intikal ettirildiğini vurgulayan Karahan, "Bazı evlerde hasar olduğu belirtiliyor. Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi gelmedi. Sağlık ekiplerimiz de bölgede. Bilgi geldikçe kamuoyuyla paylaşacağız. Vatandaşlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız evlerini terk ettiler. Artçılar olabilir." dedi.

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 8

DENİZLİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği, merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından ilgili tüm kurumların deprem bölgesine intikal ettirildiğini ve derhal çalışmalara başlandığını bildirdi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Saat 14.25'te merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır." denildi.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının tespit edilmediği belirtilirken, "Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup Valiliğimiz dışındaki alınacak olan bilgilere itibar edilmemesi rica olunur."

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ CAHİT ÖZKAN;

Denizlili hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum. Denizli, çok hareketliliğin olduğu belgeler. Maalesef çok ara geçmeden yeni depremlerle karşı karşıya kalıyoruz. 20 Mart'ta Acıpayam'da 5,5 büyüklüğünde depremle karşı karşıya kalmıştık.

Bugün 6,5 şiddetinde bir deprem ile karşı karşıya kaldık. Bu iki bölge jeotermal bölgesidir. İlk yapılan tespitlere göre şu anda valiliğimiz, yerel yöneticilerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, AFAD ve Kızılayımız da arama-kurtarma açısından bir sorun olmaması için bölgeye intikal etmek üzereler. Bozkurt'ta 6,5 şiddetinde bir deprem var.

İnşallah herhangi bir can kaybı olmadan, varsa maddi zararlar her şekilde devletimiz tarafından ortadan kaldırılacaktır.

 İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! - Resim : 9

Egeyi sarsan depremlerin ilki bu sabah saatlerinde İzmir'de yaşanmıştı. Merkez üssü Seferihisar ilçesi olan depremin büyüklüğünün 4.8 olduğu belirtilmişti.

 

İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı! ile ilgili etiketler İzmir Denizli Ege
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.