İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı!

İzmir'deki İsveç Fahri Konsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırı sonucunda konsolosluk çalışanı Türk kadın ağır yaralandı.

İzmir'in Fahri Konsolosluğu'nda vize başvuru işlemleri sırasında sorun yaşayan Olayda konsolosluk görevlisi Türk kadın ağır yaralandı.

SALDIRIYA İLİŞKİN VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Konak'tak İsveç Konsolosluğu'na yapılan saldırıyla ilgili İzmir Valiliği bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN SALDIRIYI KINADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Tunç açıklamasında,

"İzmir'de bulunan İsveç Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum.

Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır." diyerek saldırıyı şiddetle kınadı.

İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı! ile ilgili etiketler İsveç Türkiye İzmir Kuran-ı Kerim Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.