İzmir'deki 4.9'luk deprem sonrası Bakan Soylu'dan açıklama! "Acilen değişmeli"

İzmir'in Buca ilçesinde saat 03.29'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntıda can kaybı yaşanmazken, bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29'da İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Yaşanan deprem sonrası oluşan panik ile cam ve balkonlardan atlayan vatandaşlar olurken binalarda meydana gelen çatlaklar dikkat çekti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da konuyla ilgili önemli açıklamaları oldu.

BAKAN SOYLU'DAN İZMİR'DEKİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin ulaşmadığını bildirdi.

 

"YAPI STOĞU DEĞİŞTİRİLMELİ"

İzmir'deki yapı stoğunun değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Soylu, "Çok şükür can kaybımız yok. Panikle yüksekten atlayan 3 vatandaşımız yaralandı. Bir camide ve yaklaşık 20 binada çatlaklar mevcut." ifadelerini kullandı. 

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Buca'da saat 03.29'da gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. İki vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir cami minaresinde de hasar meydana gelmiştir." ifadesini kullandı.

Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verileceğini belirten Soylu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

 

İzmir'deki 4.9'luk deprem sonrası Bakan Soylu'dan açıklama! "Acilen değişmeli" ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İzmir Buca
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.