İzmir'de yüzde 30 zamlanan kiralık daire fiyatlarına isyan

Elazığ depremi sonrasında yaşanan kira artışı skandalına bu sefer İzmir’de eklendi. Cuma günü yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İzmir’de yeni binalardaki kira fiyatları yüzde 30 oranında zamlanarak 2500 liranın üzerine kadar çıktı.

İzmir’de enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken artçı sarsıntıların da devam ettiği kaydedildi. Her yaşanan felaket sonrasında fırsatçıların ortaya çıktığı yer bu sefer İzmir oldu. Depremden hasar almadan çıkan yeni binalardaki kira fiyatları yüzde 30 oranında zamlanınca vatandaşlar buna büyük bir tepki gösterdi.

22 Ekim tarihinde 2100 lira olan kiralık daire fiyatları depremden sonra 2500 liranın üzerine çıktı. Elazığ depreminden sonrada yaşanan benzer bir hadise bu sefer de İzmirli vatandaşları zora soktu.

Şu anda halihazırda doğal afetler sonrasında ortaya çıkan fırsatçılarla ilgili yasal bir düzenlemenin bulunmadığı ancak bunun kısa bir zamanda TBMM’de dile getirilmesinin beklendiği ifade edildi.

İzmir'de yüzde 30 zamlanan kiralık daire fiyatlarına isyan ile ilgili etiketler İzmir deprem Kira fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.