İzmir'de son durum: 28 bin 734 kişi takip ediliyor

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs salgınına ilişkin il genelindeki son bilgileri paylaştı. Sosyal medya hesbından açıklama yapan Vali Köşger, kentte testi pozitif çıkan ve temaslı olan toplam 28 bin 734 kişinin takip edildiğini duyurdu. Köşger, vatandaşlara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Son günlerde büyük yurt genelinde ve özellikle büyük kentlerde koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor.

İzmir Valisi Selim Köşger, kentteki koronavirüs vakalarına ilişkin istatistikleri paylaştı.

Köşger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 28 bin 734 kişinin takip edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun aldığı kararlar çerçevesinde 182 araçla 1321 kişiden oluşan 422 ekiple, ayrıca güvenlik güçlerimizden oluşan ekiplerce 28 bin 734 pozitif ve temaslı kişi evde ziyaret/takip edilmiştir. 39 telefonla arama ekibi, 52 bin 932 arama ve kontrol yapmıştır. Kurallara uymayanlara idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca kurul kararı gereği karantinaya uymayan (temaslı ve pozitif olanlar) hazırladığımız iki yurtta zorunlu ikamete tabi tutulacak ve masrafları da kendilerinden tahsil edilecektir. Kurallara uyalım, sağlıklı kalalım."

İzmir'de son durum: 28 bin 734 kişi takip ediliyor ile ilgili etiketler İzmir Yavuz Selim Köşger
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.