İzmir'de sel iki can aldı

İzmir kent merkezi ile Dikili, Aliağa ve Foça'da şiddetli sağanak sel baskınlarına neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın" uyarısı yapıldı. Ekiplerin su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışması devam ediyor. Öte yandan 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nin şiddetli sağanak uyarısı yaptığı İzmir'de dün gece yarısı başlayan yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Etkisini şiddetli şekilde sürdüren gökgürültü sağanak nedeniyle çok sayıda ilçede cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Trafik durma noktasına geldi.

Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerinde dereler taştı. Bazı derelerin debisi yükseldi. Aliağa-Cuma Ovası arası çalışan banliyö treni saat 07.30'da durdu.

İzmir'de sel iki can aldı

Sağanak etkisini sürdürürken, itfaiye ve belediye ekipleri, su baskınlarının yaşandığı noktalarda tahliye çalışması başlattı.

İtfaiye ekipleri de evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Öte yandan Aliağa ilçesinde gece yarısı yağan dolu, park halindeki araçlarda maddi hasar meydana getirdi.

İzmir'de sel iki can aldı - Resim : 2

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMALAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, 'İzmir'in şubat ayı yağış ortalaması iyi bir oran. 1 ayda yağış olması oran 8 saatte yağmış oldu. Taşkınlar sebebiyle alt geçitler tıkanmış durumdaydı. Ekipler tam sahada çalışıyorlar. Hayatı normale döndürmeye çalışıyorlar' dedi.

BELEDİYE'DEN SON DAKİKA UYARISI

Kent genelinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle ana cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Birçok ilçede yollardaki su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

İzmir'de sel iki can aldı - Resim : 3

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Kentin bazı noktalarında biriken su kaldırım seviyesini aştı.

Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan otobüs duraklarında bekleyenler, duraklara su dolması nedeniyle zor anlar yaşadı.

İzmir'de sel iki can aldı - Resim : 4

AKAN ÇAMURLU SUYLA DENİZ KAHVERENGİNE BÜRÜNDÜ

İzmir’de çok sayıda dere taştı, bazı evlerde su baskınları yaşandı, sürücüler ve yayalar ise yollarda kaldı. İzmir’in Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde ise yağıştan dolayı akan çamurlu suyla denizin bir bölümü kahverengine büründü.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Menderes'te iki kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İzmir Valiliği, kent genelindeki kuvvetli yağış nedeniyle şu ana kadar 673 su baskını, 23 mahsur kalma olayının gerçekleştiğini bildirdi.

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.