İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı!

İzmir'de dün gece Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park ile eşi Hatice Gülcemali öldürdüğü Torbalı Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Harun Gülcemal'i silah zoru ile ATM'ye götürüp para çektirdikten sonra kaçan zanlı daha sonra da bir polisi başından vurmuştu. Zanlıyla ilgili iki kişi gözaltına alınırken, şüphelinin kimliği de tespit edildi. Katil zanlısı Enver Yıldız bir süre sonra saklandığı yerde yakalandı. Adli Tıp otopside kurbanların yakın mesafeden kafalarından vurulduğunu belirledi.

İzmir'in Torbalı, ilçesinde dün gece art arda vatandaşları dehşete düşüren cinayetler yaşandı. 

Torbalı’da 6 yıldır İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası Fuat Mehmet Park, saat 21.30 sıralarında Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan sitedeki evine girerken, apartmanın önünde bekleyen bir kişi tarafından durduruldu.

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı!

İkili arasında çıkan tartışma sırasında kimliği belirsiz kişi tabanca ile Dr. Park’a ateş açıp, olay yerinden kaçtı.

Ağır yaralanan Dr. Park, sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Dr. Park, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

20 DAKİKA SONRA BAŞKA DOKTORUN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Polis ekipleri, İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park’ın öldürülmesi ile ilgili çalışma başlatırken, 20 dakika sonra Torbalı Alpkent Mahallesi 1032 sokakta ikinci bir cinayete ilişkin ihbar geldi. 

Torbalı Devlet Hastanesi doktorlarından Harun Gülcemal’in eşi, 1 çocuk annesi Hatice Gülcemal’in, evlerine gelen silahlı bir kişi tarafından öldürüldüğü belirlendi.

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı! - Resim : 2

İddiaya göre kapıyı çalarak içeri giren silahlı kişi, burada tartıştığı çiftten Hatice Gülcemal’i tabanca ile vurdu. Dr. Harun Gülcemal’i ise silah zoruyla rehin alıp yakında bulunan bir banka ATM’sine götürdü. Burada, 1500 lira nakit para çektiren saldırgan, Dr. Gülcemal’i tehdit ettikten sonra bırakıp kaçtı.

Dr. Harun Gülcemal, serbest kaldıktan sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verirken, koşarak eve gitti. Gülcemal, eve geldiğinde eşinin öldüğünü gördü.

Yaklaşık 700 metre mesafede işlenen 2 cinayeti aynı kişi tarafından işlediğini düşünen polis soruşturmayı bu yönde sürdürdü.

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı! - Resim : 3

POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ: 1 POLİS AĞIR YARALI

Polisin eşgalini belirleyip peşine düştüğü zanlının saat 00.10 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Yazıbaşı İzmir Caddesi üzerindeki bir otele gittiği belirlendi. Harekete geçen ekipler, söz konusu otelin çevresini sardı.

Bu sırada polisleri gören zanlı, otelin birinci katından, aşağıda bulunan markete indi. Zanlı ile polis ekipleri arasında burada silahlı çatışma yaşandı.

 

Çatışmada başından vurulan polis memuru Y.K. (35) ağır yaralanırken, zanlı marketin arkasında bulunan pencerenin camını kırarak dışarı çıktı.

Bu sırada kendisini fark eden polislerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanan saldırgan, kaçarak bir kez daha izini kaybettirdi.

Ağır yaralı polis memuru ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı! - Resim : 4

TÜM BÖLGE ABLUKAYA ALINDI

Çatışmanın yaşandığı bölgeye özel harekat ekipleri ile birlikte jandarma görevlileri de sevk edildi.

Tüm güvenlik güçlerine çelik yelek giymeleri uyarısında bulunuldu. Bölgeyi abluka altına alan güvenlik güçleri, silahlı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı arama başlattı.

Güvenlik güçleri, zanlıyı yakalamak için ilçenin ana cadde ve sokaklarını didik didik arıyor.

Yaşanan iki cinayetin ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek olay hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Dr. Harun Gülcemal’in, yaklaşık bir hafta önce Torbalı Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradığı öğrenildi. D. Gülcemal’in bu olaydan sonra saldırgan hakkında şikayetçi olduğu ve soruşturma yürütüldüğü de ortaya çıktı. Polisin bu ayrıntıları da incelediği belirtildi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cinayetlerin ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis ve jandarma ekipleri, katil zanlısıyla bağlantılı olabilecekleri değerlendirilen iki şüpheliyi, Torbalı ilçesinde Ortaklar ve Atatürk mahallelerindeki iki adrese düzenledikleri operasyonla yakaladı.

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı! - Resim : 5

ZANLININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İzmir Torbalı’da biri kadın 2 kişiyi öldüren 1 polisi de kafasından vurarak ağır yaralayan zanlının kimliği de tespit edildi. Zanlının 1989 doğumlu Enver Yıldız olduğu öğrenildi. Zanlının daha önce de bir çok sabıkasının bulunduğu kısa süre önce “Yağma” suçundan hükümlü olduğu cezaevinden tahliye olduğu tespit edildi.

Torbalı kırsalına kaçtığı belirlenen zanlının yakalanması için polis ve Jandarma Özel Harekat birimleri de seferber oldu.

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı! - Resim : 6

Çalışmalar kısa süre sonra sonuç verdi. İki cinayet ve bir polisi ağır yaralayan Enver Yıldız saklandığı evde yaşanan çatışmanın ardından ağır yaralı olarak yakalandı. 

Gözaltına alınan Yıldız hastanede tedavi altına alındı.

Yıldız'ın yaralı yakalandığı evin bir yakınına ait olduğu ve içeride bulunan iki kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

 EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden cinayetlere ilişkin yapılan açıklamada, “İzmir’in Torbalı İlçe Sağlık Müdürü ve Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktorun eşinin cinayet zanlısı E.Y. İzmit Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucu, yaralı olarak yakalanmıştır. Zanlıya yardım ve yataklık yapan S.D ve M.Ö göz altına alınmıştır. Ayrıca zanlıyı yakalama çalışmasında bir polis memurumuz da yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park ve Dr. Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal'in öldürülmesi ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gece saatlerinde İzmir’den gelen haberler, tüm sağlık camiamızı büyük bir üzüntüye sevk etmiş, hepimizi derinden sarsmıştır. Bir gaspçı tarafından gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda Torbalı İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Fuat Mehmet Park ve Torbalı Devlet Hastanesi hekimi Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal hayatını kaybetmiştir. Hepimizin başı sağolsun." dedi.

CİNAYETLERLE İLGİLİ ÖN OTOPSİ RAPORU BELLİ OLDU
İzmir’in Torbalı ilçesinde dün gece saatlerinde evinin önünde öldürülen Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park ve evinde öldürülen Torbalı Devlet Hastanesinde görevli Dr. Harun Gülcemal’nin eşi Hatice Gülcemal’in İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsileri tamamlandı. 

YAKIN MESAFEDEN KAFALARINA ATEŞ EDİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumunda Fuat Mehmet Park ve Hatice Gülcemal’in cansız bedenleri üzerinde yapılan ön incelemede, her iki kurbanın da kafasına yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Cenazeleri, yakınları tarafından teslim alınan Fuat Mehmet Park’ın Torbalı’da, Hatice Gülcemal’in ise memleketi Sivas’ta toprağa verileceği ifade edildi.

 

İzmir'de iki kişiyi öldürüp, bir polisi ağır yaralayan zanlı yakalandı! ile ilgili etiketler İzmir Jandarma polis cinayet Torbalı Harun Gülcemal Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park hatice gülcemal
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.