İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı

Ege ve Karadeniz'de ortaya çıkan görüntüler görenlere yaz mevsiminde olduğumuzu unutturdu. İzmir'de çıkan fırtına sonrası kentin birçok noktasında ağaçlar devrildi. Giresun'da ise sağanak yağış sonrası dere taştı ve yollar çamurla kaplandı.

İzmirde'de etkili olan fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte birçok noktada ağaç devrildi.

İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı

Şiddetli rüzgar İzmir kent merkezinde ve birçok ilçede etkili oldu. Karşıyaka, Bornova ve Konak ilçelerinde yol kenarında bulunan ağaçlar devrildi. Bazı otomobillerin üzerine ağaç devrilmesi sonucu maddi hasar oluştu. Kemalpaşa ilçesinde ise kuvvetli rüzgarın yanı sıra sağanak yağış da etkili oldu.

İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı - Resim : 2

Saat 15.45 sıralarında başlayan yağış sonrasında yollar ve caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık 1 saat boyunca etkili olan kuvvetli rüzgar ve lodosun denizdeki etkisi, kent içi sefer yapan feribottaki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Günlük hayatı olumsuz etkileyen fırtına nedeniyle meydana gelen olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı - Resim : 3

GİRESUN'DA YOLLAR ÇAMURLA KAPLANDI

Öte yandan Giresun'un Alucra ilçesinde şiddetli sağanakla daha önce kuruyan derenin taşması sonucu, su taşkını meydana geldi, yollar çamur ve taşlarla kaplandı. Ciddi olumsuzluğun yaşanmadığı bölgede, ekipler temizleme çalışması başlattı.

İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı - Resim : 4

İlçeye bağlı Mesudiye ve Topçam Mahalleri'nde öğlen saatlerinde sağanak etkili oldu. Şiddetini artıran sağanak sonucu daha önce kuruyan dere, debisi yükselince taştı. Yaşanan su taşkını nedeniyle yollarda su birikinteleri oluştu.

İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı - Resim : 5

Yağmur sularına kapılan çöp konteynerleri de yollara sürüklendi. Bölgede güvenlik önlemi alan beldiye ekipleri, çamur ve çakıl taşlarıyla kapanan yollarda temizleme çalışması başlattı. Bölgede ilk belirlemelere göre ciddi olumsuzluk yaşanmazken, maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

İzmir'de fırtına, Giresun'da sel... Yollar çamurla kaplandı ile ilgili etiketler İzmir Giresun Sel (Doğa olayı) Fırtına Ağaç çamur yol
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.