İzmir'de depremler sürecek!

İzmir'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan deprem fırtınasında 4 şiddetinden büyük altı deprem kaydedildi. Konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hasan Sözbilir depremlerin süreceğini kaydetti.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de meydana gelen depremlerle ilgili konuştu.

"BU FAY 6.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM ÜRETMİŞTİ"

En şiddetlisi 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin Midilli Adası'nın güneyinde olduğunu görüyoruz. Midilli fayının üzerinde gerçekleşen depremler bunlar. 2017 yılına bakacak olursak bu fay, 6.3 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Bu son deprem de aynı fay üzerinde gerçekleşti" ifadesini kullandı.

 5.1'LİK DEPREM ANA ŞOK. ARTÇILAR BİRAZ DAHA SÜRECEK

5.1'lik depremle ana şok olduğunu ardından artçı sarsıntılar yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Bölgede kırılma yaşandığına göre bu depremler biraz daha sürecektir" diye konuştu.

 KARABURUN MERKEZİ DEPREMİNE YOL AÇAN FAYI ETKİLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Geçen yıl 30 Ekim'de Ege Denizi'nde Seferihisar ilçesi açıklarında meydana 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı İzmir depreminin daha alt bir bölgede Samos açıklarında gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Sözbilir, bu depremin Karaburun merkezi depremine yol açan fayı etkilemesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

"BAZEN YILLAR SONRA DA ARTÇI DEPREMLER ORTAYA ÇIKABİLİR"

Öte yandan konuyla ilgili bir değerlendirme de Jeolog Okan Tüysüz'den geldi.

Tüysüz "Bunun bir deprem fırtınası olup olmadığı ancak uzun süreli gözlemle söylenebilir. Deprem fırtınalarının özelliği; çok sayıda küçük depremleri bekleriz. Ege'de çok sık gördüğümüz bir olay bu. Bu bir deprem fırtınası mıdır, bunu izlemeden söylemek oldukça zor. Ama görünen o ki aynı bölgede 6,3'lük bir deprem olmuştu 2017 Haziran'ında. Bu etkinliğin devamı olarak düşünülebilir. Bazen yıllar sonra da artçı depremler ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de depremler sürecek! ile ilgili etiketler İzmir deprem Uyarı hasan sözbilir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.