İzmir'de 9 flamingo ölü bulundu

İzmir'in Bayraklı sahilinde 9 flamingo ölü olarak bulundu. Bölgede inceleme yapan ekipler, flamingoların zehirlenme sonucu ölmediğini belirledi. Çiğli'deki Kuş Cenneti bölgesinde yoğun olarak yaşayan flamingoların ölüm sebebi yapılacak testler sonucunda belli olacak. İzmir Büyükşehir Veteriner İşleri Müdürlüğü flamingoların ölümü için radyoaktivite ya da elektrik çarpması olasılığını değerlendiriyor.

Bayraklı Meles Deltası civarında cumartesi akşam saatlerinde 9 flamingo, vatandaşlar tarafından ölü bulundu.

İhbar üzerine bölgeye, belediye vereterinerlik ekipleri sevk edildi. Çiğli ilçesinde bulunan Kuş Cenneti bölgesinde yoğun olarak yaşayan flamingoların ölümüne ilişkin, Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede flamingoların ölümünün belirlenmesi için inceleme yaptı.

İzmir'de 9 flamingo ölü bulundu

İncelemenin ardından flamingolar poşetlere konularak, ekiplerce İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü.

İzmir'de 9 flamingo ölü bulundu - Resim : 2

FLAMİNGOLARIN ÖLÜMÜ NORMAL DEĞİL

Bölgede inceleme yapan Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Koordinatörü Ürgen Tepe 9 flamingonun ölümüyle ilgili ilk bulgularına ilişkin, "Bugün Bayraklı sahilinde gördüğümüz bu manzara bizi oldukça şaşırttı. İlk veriler, flamingoların zehirlendiğine yönelikti ama yaptığımız incelemede zehirlenme değil, bir doğa olayı ya da radyoaktivite olabileceği yönünde. Belki elektrik çarpması da olabilir. Flamingoların 9'unun birden bu bölgeye düşmesi, hayatın olağan akışına aykırı bir durum. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu durumla ilgili çalışma yapacaktır. Kesin ölüm nedenleri de yapılacak bu çalışmanın ardından netleşir" ifadelerini kullandı.

 

İzmir'de 9 flamingo ölü bulundu ile ilgili etiketler İzmir Bayraklı Veteriner flamingo

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.