İzmir özel yurt ücretleri İzmir özel yurt fiyatları ne kadar? İzmir özel öğrenci yurtları

Üniversite sınavına giren adaylar tarafından heyecanla beklenen YKS tercih sonuçları dün gece açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından yaşadıkları bölgelerden farklı illere yerleşen adaylar özel öğrenci yurtları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Özel öğrenci yurtları hakkında araştırma yapılan illerden biri de İzmir. İşte, İzmir özel öğrenci yurtları ve fiyatları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

Heyecanlı bekleyiş sona erdi! Tercih döneminden sonra, sınava giren adaylar tarafından açıklanması heyecanla beklenen YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileleri özel öğrenci yurtları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Özel öğreci yurtları hakkında araştırma yapılan illerden biri de İzmir. İşte, İzmir özel öğrenci yurtları ve fiyatları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

İzmir özel yurt ücretleri İzmir özel yurt fiyatları ne kadar? İzmir özel öğrenci yurtları

İZMİRDE KALABİLECEĞİNİZ YERLER

BORNOVA

Ege Üniversitesi’ni kazananlar için yaşanacak en ideal yer Bornova. Sebebi ise hemen hemen bütün fakültelerin Bornova yerleşkesinde bulunması. Bornova'daki özel yurt fiyatları ise genel olarak 700 liradan başlıyor. Diğer seçenek olan kiralık eve çıkacaksanız da yanınıza arkadaş bulmanızı öneririz. Zira ev kiraları da 800 liradan başlıyor ve kalite-fiyat dengesi maalesef pek iç açıcı değil. Genel olarak evler eski ve bakımsız. Bu yüzden eve çıkmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapmanız ve ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

BUCA

Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih edenler içinse en ideal yer Buca. Modernlik bakımından sınıfta kalmasına karşın özel yurt ve kira fiyatları cep yakmıyor. Özel yurt fiyatları 600 liradan başlıyor. Ev kiraları da bir o kadar uygun. 400 liraya kadar ev bulabileceğiniz ilçede doğalgazlı, eşyalı yeni daireler bile 750 lira gibi cüzi bir rakam tutuyor.

URLA

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nü tercih edenler ise maalesef asıl İzmir’den oldukça uzakta yaşamayı kabullenmek zorunda kalacaklar. Üniversite, şehir merkezinden oldukça uzakta bulunan Urla ilçesinde. Buradaki öğrenciler genel olarak yaşamak için Gülbahçe Köyü’nü tercih ediyor. Kira fiyatları ise 900 liradan başlıyor.

ÇİĞLİ

İzmir’deki bir diğer üniversite ise Katip Çelebi Üniversitesi. Bu üniversite İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezinden uzak olan Çiğli’de maalesef yapılacak etkinlik sayısı da az. Buradaki kira fiyatları ise çok fazla cep yakmıyor. 500 liraya kadar inen kiralık daireler bulmak mümkün.

GEZİLECEK YERLER

KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ

İstanbul için İstiklal Caddesi ne ise İzmir için de Kıbrıs Şehitleri Caddesi o. Özellikle üniversite öğrencilerinin devamlı buluşma noktası olan cadde oldukça kalabalık ve hem yeme içme, hem giyim kuşam, hem de gece hayatı ile oldukça meşhur. İzmir’de ilk görmeniz gereken yerlerden olan bu caddeye bir kez gittiğinizde sizde alışkanlık yaratacağı garanti.

KEMERALTI ÇARŞISI

Konak ilçesinde bulunan bu çarşı hem sıcak ve kalabalık ortamıyla hem de çok uygun fiyatlarıyla ünlü. Eğer bütçenizi zorlamadan alışveriş yapmak istiyorsanız ilk durak noktanız burası olmalı. Ayrıca alışverişinizi yaptıktan sonra deniz manzaralı mekanlarda (5 – 10 lira vererek) balık ekmek yiyebilir, kokoreç, menemen veya midyesini de deneyebilirsiniz. Daha sonra ise Kızlarağası Hanı’na geçip közde hazırlanmış Türk kahvesi içerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

İZMİR SAAT KULESİ

Konak Meydanı’nda bulunan Saat Kulesi bugüne kadar birçok dizi ve film sahnesinde kullanıldı. İzmir’in sembolü haline gelen bu kulenin önünde mutlaka bir fotoğraf çektirmeniz gerekiyor. Burada İzmir’in meşhur kumrusunu da yiyebilirsiniz.

KORDON BOYU

İzmir’in en meşhur yerlerinden Kordon Boyu, Konak’ta yer alıyor. Bir yanında İzmir’in mavi suları diğer yanında ise çimenlerde oturan insanlar ve yüzlerce kafe bulunuyor. Buraya gittiğinizde mutlaka çimlerde çiğdem çitlemeli ve içecek-midye ikilisini denemelisiniz.

TARİHİ ASANSÖR

Üçyol’da bulunan bu asansöre ücretsiz binebiliyor ve muhteşem İzmir manzarasına tepeden şahit olabiliyorsunuz. Ayrıca indiğiniz yerdeki şirin kafeler uygun fiyatlarıyla sizi karşılıyor.

KADİFEKALE

İzmir merkezde körfeze hakim bir tepede bulunan Kadifekale, Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemine şahit olmuş, önemli tarihi bir mekan olarak biliniyor. Mutlaka görmeniz gereken Kadifekale’nin girişindeki İzmir Körfezi manzaralı kahvehanede ise çay içmeyi unutmayın.

BOSTANLI

Hem birçok yeme içme mekanı hem alışveriş yerleri hem de sahiliyle meşhur bu ilçeyi mutlaka gezmelisiniz. Ayrıca belediyenin yeni yaptığı Gün Batımı Terası'nda oturmanız şart. Sebebi ise görebileceğiniz en güzel gün batımı manzaralarından birini sunuyor olması.

KÜÇÜKPARK

Türkiye’nin en eski üniversitelerinden Ege Üniversitesi öğrencilerinin yaz-kış demeden zaman geçirdiği Küçükpark, Bornova ilçesinde bulunuyor. Adını mahalle ortasına konumlanan küçük bir oyun parkından alan bölge, üniversitelilerin gözdesi. Genellikle öğrencilerin yaşadığı bu semt, İzmir’de üniversite havasını koklamak isteyenler için bire bir.

İZMİR DOĞAL YAŞAM PARKI

Avrupa’nın en doğal yaşam alanı olan bu park Çiğli, Sasalı’da bulunuyor. Burada yaşayan hayvanlar özgürce kafes ve tel olmadan dolaşabiliyor. Park 120 türden 1500 hayvan, üç bin kadar ağaç ve 250 farklı bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Çocuklar için hazırlanan özel bölümde parkta yaşayan hayvanların yavruları yakından görülebiliyor. Çocuk Hayvanat Bahçesi içerisinde küçük atlar, cüce keçiler, tavşan, tavuk ve kaplumbağalar bulunuyor. En güzel yanı ise öğrenciler için girişin yalnızca 3 lira olması.

ŞİRİNCE

İzmir’de gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri. İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü zeytin, şeftali, incir, ceviz, elma ve en önemlisi şarabıyla meşhur. Şirince Köyü’ne ulaşım ise oldukça uygun. Selçuk’a İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden (İZOTAŞ) 40 dakikada bir dolmuş kalkıyor. Dolmuş ücreti ise 9 lira. Selçuk Terminali’nden 20 dakika bir sefer yapan dolmuşlarla, ilçeden köye ulaşmak mümkün. Bu dolmuşun fiyatı ise 3 lira. Bu şirin köyde oldukça keyifli vakit geçirebilir bütün şarap dükkanlarında ücretsiz tadım yapabilirsiniz. Eğer satın almak isterseniz de şarap fiyatları 15 ila 20 liradan başlıyor.

 

İzmir özel yurt ücretleri İzmir özel yurt fiyatları ne kadar? İzmir özel öğrenci yurtları ile ilgili etiketler İzmir özel yurt fiyatları ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.