İzmir konserinden 'Hiç ücret almayacak' denilmişti... Tarkan'a ödenen para deşifre oldu

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında 9 Eylül'de Gündoğdu Meydanı’nda sahne alan Megastar Tarkan'ın cebine konserden 1 kuruş bile para girmeyeceği konuşuluyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz günlerde Tarkan'ın konser gelirini bağışlayacağını açıkladı. Ardından ise Tarkan'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 450 bin dolar (8 milyon lira) aldığı ortaya çıktı.

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında konser veren Tarkan'ın ilk önce konserden hiç ücret almayacağının konuşulması, ardından ise konser gelirini bağışlayacağının açıklanması kafaları karıştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda, Tarkan'ın konser gelirini bağışlayacağını açıkladı. İlk başta konserden hiç para almayacağı konuşulan Tarkan'ın, daha sonra konser ücretini Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlayacağı ortaya çıktı.

 

''TEK KURUŞ ALMAYACAK'' DENDİ, 8 MİLYON LİRA ALDI!


"Tek kuruş istemiyor" denilen, ardından ufak bir kaşe ücreti aldığı belirtilen Tarkan'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 450 bin dolar (8 milyon lira) aldığı öğrenildi.

tarkan


Sabah Gazetesi Yazarı Ömer Karahan, konu ile ilgili bugünkü köşesinde ''Yüce gönüllü (!) Tarkan 450 bin dolar almış!'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Karahan yazısında, Tarkan'ın konser gelirinden Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Darüşşafaka, ile Mor Çatı'ya 1'er milyon lira bağışta bulunduğunu ve 8 milyondan geriye kalan 5 milyonu kendisinin aldığını belirtti.

tarkan izmir konseri


İşte Ömer Karahan'ın o yazısı...

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamalarında sahneye çıkan Tarkan'ın belediyeden aldığı ücret konuşuluyor kapalı kapılar ardında... İlk önce ücret alınmayacak denildi, ardından Tunç Soyer'in "Kaşe alıp bağış yapacak" demesi mide bulandırdı. Akabinde hemen derneklere bağışların yapılacağı söylenerek Tarkan'ın imajı toparlanmaya çalışıldı.

Şimdi sıkı durun; "Tek kuruş istemiyor" denilen, ardından ufak bir kaşe ücreti aldığı belirtilen yüce gönüllü (!) ve erdemli (!) Tarkan'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 450 bin dolar (dünkü kur itibariyle 8 milyon lira) aldığı sektör içinde konuşuluyor. Müzik sektörünün ünlü bir menajeri Tarkan'ın kaşe ücreti olarak bu parayı aldığını iddia etti. Ee tabi Mega star'a mega ücret olacaktı ne sandınız... Zaten geçtiğimiz ay bir dijital platformun tanıtım gecesinde de sahne alan Tarkan, aşağı yukarı yine bu rakamlarda bir ücret almıştı.

3 MİLYON LİRAYI BAĞIŞLADI, 5 MİLYON LİRAYI CUKKALADI

Tarkan, İzmir konserinin aldığı bu parayı Darüşşafaka, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile Mor Çatı'ya 1'er milyon lira bağışta bulunarak 3 milyon lirayı hibe etmiş. Ee tabi arada kalanı da kendisine almış. Anlayacağınız Tarkan 5 milyonu cukkalamış! Tarkan'ın o akşamki konserinde sahne için de 2 milyon lira harcanmış.

Gönül isterdi ki Tarkan şehit torunu olarak böyle önemli bir etkinlik için para almayıp o parayı İzmir'e ithaf etsin ama nafile. Şimdi kulaklarımda Tarkan'ın 'Cuppa' şarkısı çınlıyor ama Cukka olarak: Çaresi yok yanacağız biz de / Birilerine kanacağız biz de / Vuracağız dibe dibe önce/ Elbette havalanacağız biz de /Cukka Cukka Cukka / Bağıra çağıra bas bas / Sabaha kadar dans.

İzmir konserinden 'Hiç ücret almayacak' denilmişti... Tarkan'a ödenen para deşifre oldu - Resim : 3

 

İzmir konserinden 'Hiç ücret almayacak' denilmişti... Tarkan'a ödenen para deşifre oldu ile ilgili etiketler İzmir Tarkan Konser Tunç Soyer Gündoğdu Meydanı bağış konser ücreti
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.