İzmir, 6 yıl aradan sonra tatil gemilerini misafir edecek

Tatil gemilerinin Doğu Akdeniz ve Ege'de rağbet ettiği limanlardan olup 2016'dan beri sefer alamayan İzmir, önümüzdeki yıl 49 seferle tekrar misafirlerini kabul edecek.

Tatil gemisi turizminde 2016'ya kadar ilgi çeken yerler arasında yer alan İzmir, altı yıllık aranın ardından 2022'de 49 gemiyi ağırlamayı planlıyor. Şehire uğrayan tatil gemileri yoluyla 2013'te 486 bin, 2014'te 332 bin, 2015 yılında 228 bin turisti ağırlayan İzmir, 2016'dan bu yana sefer listelerinde yer bulamıyordu.

Gemi turizminin tekrar canlandırılması için yürütülen çalışmalar sonucu 49 kruvaziyer, İzmir Limanı'na önümüzdeki yıl için rezervasyon yaptırdı. Gemi tatilcileri ile birlikte şehir merkezinin yanı sıra Bergama, Efes, Meryemana gibi tarihi yerlerinde turizm hareketliliğinin daha da canlanacağı tahmin ediliyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nde yönetim kurulu başkanlığını yürüten Yusuf Öztürk, 2022'nin ilk aylarından itibaren gemilerin tekrar İzmir’e uğrayacak olmasını sevinçle karşıladıklarını belirtti. Tatil gemisi yolcularının şehir ekonomisine katkı verdiğini ifade eden Öztürk, "Gemiyle seyahat eden turist, karada harcama olanakları daha fazla olduğu için alışverişe yöneliyor. Bir kruvaziyer yolcusunun ortalama 100-125 dolar arasında günlük harcamasının olduğu kabul ediliyor. Bu turizm dalı, ülkenin tanıtımı açısından da önemli. Çünkü kruvaziyerle gelip tanıdığında, ileriki yıllarda uçakla veya kara yoluyla Türkiye’ye gelme şansı ortaya çıkıyor.” sözlerini aktardı.

GALATAPORT'UN TAMAMLANMASI ÖNEMLİ OLDU

Öztürk, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve İzmir’in önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtirken Galataport'un faaliyete girmesinin gemi tatili turizmine etkisini şu sözlerle değerlendirdi:

"İzmirsiz ya da Türkiye limanlarının olmadığı bir rota iş yapmıyor. Burada Galataport İstanbul’un önemli bir avantajı söz konusu oldu. Çünkü kruvaziyerin kesilmesinin en büyük nedenlerinden birisi de Galataport’un inşa halinde olmasıydı. Orası ekimde ilk yolcu gemisini kabul etti. Dünyanın en iyi terminallerinden biri olarak hizmet vermeye başladı. 2022’de 250’ye yakın rezervasyon aldı Galataport. Bu limana giden veya gelen gemiler için İzmir uğrak liman oldu."

Gelecek turist sayısı hakkında bir öngörüde bulunulamayacağını aktaran Öztürk, pandemi dolayısıyla gemilerin tam kapasite işlemediğini dile getirdi.

İzmir, 6 yıl aradan sonra tatil gemilerini misafir edecek ile ilgili etiketler İzmir tatil gemisi galataport

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.