İzin verilmezse İstanbul Kart'a HES kodu tanımlamıyor

Bilindiği gibi 15 Ocak'tan itibaran toplu ulaşım kullanabilmek için İstanbul Kart'a HES kodu tanımlama zorunluluğu getirilmişti. Ancak, İBB yönetimi bunu fırsata çevirmek için HES kodu tanımlamasını bazı zorunluluklara bağladı. HES Kodu tanımlamak isteyenlerden, WhatsApp gibi kişisel verilerin ticari amaçlarla kullanılmasına onay verilmesini isteyen İBB, bu izin verilmezse kodu İstanbul Kart'a tanımlamıyor.

15 Ocak itibariyle İstanbul Kart'ı kullanarak toplu ulaşım araçlarına binebilmeniz için HES kodunuzun tanımlanmış olması gerekiyor.

Üstelik bu sadece İstanbul ile ilgili bir durum da değil.

Yani buraya kadar her şey normal.

İşte anormal olan da tam bu noktada başlıyor.

İstanbul Kart için HES kodu tanımlamak istediğinizde sizden 3 ayrı onay isteniyor.

İzin verilmezse İstanbul Kart'a HES kodu tanımlamıyor

Gördüğünüz bu onaylardan en alttaki "Açık Rıza ve SMS ile Ticari Elektronik İleti iznini kabul ediyorum" şıkkı da dahil olmak üzere hepsini onaylamanız gerekiyor. 

Bu üçüncü şıkkı onaylayıp onaylamamak tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum tabi. Ancak İstanbul Kart'a HES kodu tanımlamayı gerçekten istiyorsanız onaylamaktan başka çareniz yok. Çünkü onaylamadığınız takdirde HES kodu tanımlaması kabul edilmiyor. 

Peki, bu açık rıza neleri kapsıyor? Sorunun cevabı şöyle:

İZİN VERMEYEN HES KODUNU TANIMLATAMAYACAK

"Açık Rıza ve SMS ile Ticari Elektronik İleti

Aydınlatma Metni kapsamında kimlik ,iletişim ve kart kullanımınıza ilişkin verilerinizin tarafınızla iletişime geçilerek Belbim ürün ve hizmetlerinin pazarlama süreçlerinin gerçekleştirilmesi , profilleme ve analiz faaliyetleri dahil Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni , kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek öenerilmesi ve tanıtılması SMS kanalı üzerinden iletişim bilgilerinize reklam, promosyon vb. ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla işlenmesi ve bununla sınırlı olarak hizmet alınan üçüncü taraflar ile paylaşılmasını kabul ediyorum."

İzin verilmezse İstanbul Kart'a HES kodu tanımlamıyor - Resim : 2

İzin verilmezse İstanbul Kart'a HES kodu tanımlamıyor ile ilgili etiketler İBB istanbul kart HES kodu ticari ileti izin şartı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.