İyileşen korona hastaları kanlarını satıyor! Pes dedirten fırsatçılık...

Koronavirüse yakalanan ve iyileşen hastaların yasa dışı internet olarak bilinen ‘dark web’de (karanlık web) kanlarını sattığı ortaya çıktı.

Koronavirüs salgınına karşı mücadele dünyanı dört bir yanında sürüyor. Onlarca ülkedeki bilim insanları salgına tedavi bulmak için mesai harcıyor.

Bilim insanları iyileşen koronavirüs hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi üzerinde de çalışmalar yürütüyor.

Ancak bu çalışma siber suçlıların da iştahını kabartmış durumda.

DARK WEB'DE AŞI OLARAK SATILIYOR

NTV'de yer alan habere göre: İyileşmiş koronavirüs hastalarının kanı arama motorlarının indeksleyemediği verilerin toplandığı dark web’de aşı olarak satılıyor.

İyileşen korona hastaları kanlarını satıyor! Pes dedirten fırsatçılık...

Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların koronavirüs krizini nasıl fırsata çevirdiğini gösteren bir rapor yayımladı.

Raporda, çevrimçi suçlular tarafından yasadışı olarak satılan ürünler arasında, kanın yanı sıra büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman ve olası tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların bulunduğu aktarıldı.

İyileşen korona hastaları kanlarını satıyor! Pes dedirten fırsatçılık... ile ilgili etiketler internet Koronavirüs Korona Kan dark web
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.