"Ya Türkiye'nin geleceği, ya HDP'nin geleceği"

İYİ Parti'nin HDP'li isimlerle için Meclis'e gelen dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili önünde iki yol doluğunu belirten Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Ya Türkiye'nin geleceği ya da HDP'nin geleceği" dedi.

HDP'li isimler için Meclis'e gelen dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili İYİ Parti'den üst üste farklı açıklamalar gelmişti. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, fezlekelere gözü kapalı evet oyu verceğini belirtirken Genel Başkan Meral Akşener ise "Hukukçularımızın fezlekeleri dikkatli incelemesinde yarar var" demişti.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti'nin önünde iki yol olduğunu belirterek, "İYİ Parti, süreci yerel seçimlerdeki gibi "çaktırmadan" götürmek isteyecek ama artık seçmek zorunda; ya Türkiye'nin geleceği ya da HDP'nin geleceği" ifadelerini kullandı.

Mahmut Övür'ün "'Münasebetsiz' Yavuz Bey" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bir anlamda İYİ Parti sırat köprüsünde... O köprüyü geçip geçemeyeceklerinin ilk işaretini Yavuz Ağıralioğlu verdi: "Biz HDP'yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dolayısıyla böyle milletin meclisinde bu siyasi dille, bu üslupla siyaset yapmalarını doğru bulmuyoruz. (Fezlekeye) Evet diyeceğiz."
Ancak bu mesaja HDP'nin cevabı da gecikmedi.

KOLTUK PEŞİNDE, İKBAL AVCISI

HDP adına açıklama yapan Saruhan Oluç, Ağıralioğlu'nu "münasebetsiz" ve "ikbal avcısı" olarak niteleyerek şöyle diyordu: "Yavuz Bey'in neye dayanarak bunu söylediğini bilmiyoruz, fezlekeleri görmüş de bir yargıya mı varmış? Biz de görmedik, bunu bilemiyoruz ama okumadığı çok açık. Önceden kararı vermiş kendisi. Konuşmasında adaletten bahsediyor, adaletle alakası olmayan bir kişi. Yavuz Bey, HDP hakkında sık sık münasebetsiz laflar ediyor, çok ciddiye almıyoruz kendisini. AKP-MHP'nin kapısında ikbal avcılığı yaptığını düşünüyoruz. İYİ Parti içinde koltuk peşinde koşanlardan bir tanesidir."

İYİ Parti yönetimi bu tepkiden sonra bir anlamda geri adım sayılabilecek şöyle bir açıklama yaptı: "İYİ Parti gibi bir parti, teröre destek verenlerle asla yan yana gelmez. Ancak burada düşündüren şey şu: HDP'li milletvekilleri hakkındaki fezlekeler üzerinden iktidar, muhalefeti de kıskaca alabilir mi? İktidar kanadı, bu fezlekeleri muhalefet üzerinde 'Demokles'in kılıcı' gibi sallandırmak istiyor. Bize 'turnusol kâğıdını' gösteriyor. Bu nedenle hukukçularımızın hazırlanan fezlekeleri dikkatli incelemesinde yarar var."
İYİ Parti, süreci yerel seçimlerdeki gibi "çaktırmadan" götürmek isteyecek ama artık seçmek zorunda; ya Türkiye'nin geleceği ya da HDP'nin geleceği.
O kadar da zor değil aslında..."

"Ya Türkiye'nin geleceği, ya HDP'nin geleceği" ile ilgili etiketler İYİ Parti HDP Meclis mahmut övnür fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.