İYİ Partili Ümit Dikbayır istifadan vazgeçti: "Sonuna kadar direneceğim"

İYİ Parti'de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen milletvekili Ümit Dikbayır, istifadan vazgeçtiğini açıkladı ve "Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti’den istifa etmeyeceğini ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Dikbayır, istifadan vazgeçtiğini şu sözlerle açıkladı:

"İSTİFA EDERSEM ÜSTÜME KALACAK"

“Evet, vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak, sonuna kadar mücadele etmeye karar verdim. Saat 15.00’te de sosyal medyadan bir açıklama yapacağım.”

İYİ Partili Ümit Dikbayır istifadan vazgeçti: "Sonuna kadar direneceğim"

NE OLMUŞTU?

İstifalarla çalkalanan İYİ Partide bir süredir parti kasasındaki 132 milyon liranın eksik olduğu ve milletvekillerinden para talep edildiği iddiaları da gündemde. Parti kasasını halefine 132 milyon lira ile teslim eden Dikbayır'ın hesabın eksiye düşmesine tepki gösterdiği basına yansımıştı.

İddialarla ilgili Meral Akşener ailesinin hesaplarının inceletildiğini öne sürmüştü. Akşener, "Benim değil, oğlumun ve eşinin hesaplarının kontrol edildiği gayriresmi bildirildi. Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayriresmi bilgi resmi hale gelecek. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım" demişti.

İddianın odağındaki İYİ Partili Ümit Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını istemişti. Dikbayır, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün yaptığı açıklamada Dikbayır için "Bahsettiğiniz isim, bugün Genel Başkanımızın imzalarıyla, yetkileri çerçevesinde, tedbirli ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir" demişti.

Gazeteci İsmail Saymaz dahil bazı gazeteciler, Dikbayır’ın disipline sevk gerekçesinde "taciz" suçlaması yöneltildiğini dile getirmişti.

İYİ Partili Ümit Dikbayır istifadan vazgeçti: "Sonuna kadar direneceğim" ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.