İYİ Parti'li kumpasçı gazeteci Ali Kıdık'a "vergi kaçırma" suçlaması...

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık hakkında çok konuşulacak yeni iddialar var... Daha önce Türk Hava Kurumunu zarara uğratan büyük vurguna adı karışan Ali Kıdık şimdi de "vergi kaçakçılığı" ile suçlanıyor...

Türk Hava Kurumunda geçmiş döneme ilişkin 440 milyon liralık yolsuzluk skandalıyla gündeme gelen İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık hakkında yeni iddialar var...

Daha önce Ali Kıdık'a THK Üniversitesi'nce 367 bin 859 lira aktarıldığı öne sürülüyordu, Kıdık hakkında son olarak da "vergi kaçırma" suçlaması ortaya atıldı.
İyi Parti İBB meclis üyesi Kıdık, gazetecilik mesleğinin sınırlarını fazlasıyla zorlayan, Türk Hava Yolları başta olmak üzere milli havacılık kurumlarını şantaj içerikli haberleri ile tehdit eden biri olarak öne çıkmıştı.

Ali Kıdık hakkında daha önce de özellikle THY eski yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu döneminde kurumla tıpkı THK’da olduğu gibi pilot eğitimi hizmeti karşılığında yüksek bütçeler karşılığında hizmet faturaları kestiği iddiaları basında yer almıştı.

 

"VERGİ KAÇIRDI" SUÇLAMASI...

Havacılık alanında faaliyet gösteren sektörel "Airporthaber" isimli internet sitesinin sahibi olan Ali Kıdık'ın vergi ödememek için yasa dışı yollara başvurduğu öne sürüldü.

Kıdık'ın Airporthaber adlı internet sitesinde yıllarca yayınladığı reklamları faturalandırmadığı, bu ticari faaliyetlerini ibraz etmeyerek vergi kaçırdığı iddia edildi.

Skandalı, "Ak Medya Yayın Yapım Filmcilik İthalat ve İhracat Tic. Ltd. Şti." adıyla yayıncılık faaliyetlerine devam eden söz konusu internet sitesinin bir çalışanı ortaya çıkardı.

İYİ Parti'li kumpasçı gazeteci Ali Kıdık'a "vergi kaçırma" suçlaması...

Ali Kıdık'ın şirketi hakkında Gelirler İdaresi Başkanlığına bu konuda suç duyurusunda bulunulurken, şirkete şu suçlamalar yöneltildi:

*Şirketlere zorla astronomik rakamlarla verdirilen reklamların ücreti fatura kesilmeden elden alındı.

*Atlas Jet ve Atlas Global'in 2007-2017 yılları arasında verdiği milyonlarca liralık reklama fatura kesilmedi ya da çok ufak rakamlarla kesildi.

*Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma geçiren FLY Hava Servisi, Corendon gibi firmalara yıllarca faturasız reklam verdirdiği belirlendi.

Bu suçlamalarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere bir çok resmi kuruma Ali Kıdık ve şirketi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

İYİ Parti'li kumpasçı gazeteci Ali Kıdık'a "vergi kaçırma" suçlaması... - Resim : 2

İYİ Parti'li kumpasçı gazeteci Ali Kıdık'a "vergi kaçırma" suçlaması... - Resim : 3

İYİ Parti'li kumpasçı gazeteci Ali Kıdık'a "vergi kaçırma" suçlaması... ile ilgili etiketler THK vergi İYİ Parti ali kıdık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.