İYİ Parti'li Aytun Çıray TURKOVAC'a cephe aldı: BionTech'ten vazgeçmeyin

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray acil kullanım onayı alan ve üretimine geçilen yerli aşı TURKOVAC'ın koruyuculuğunun düşük olduğunu öne sürdü. CHP'li Çıray, "BionTech’ten, yani messenger RNA aşılarından vazgeçilmemeli." dedi.

Erciyes Üniversitesi tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC, 22 Aralık 2021 itibariyle acil kullanım onayı alarak seri üretime başladı.

Yerli aşı Turkovac'ın koruyuculuğunun düşük olduğunu iddia eden İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Bu aşı, Sinovac'ın eşdeğeridir. Koruyuculuk oranları düşük. Şimdi koruyuculuk oranları düşük olan bir aşıyı tekrar vatandaşımıza yapmak, onları adeta yeni varyantlar karşısında korumasız duruma düşürmektir. Hükümete şunu tavsiye ediyorum: BionTech’ten, yani messenger RNA aşılarından vazgeçmesinler" dedi.

BİLİMSEL VERİLERİN AÇIKLANMASINI İSTEDİ

TURKOVAC'ın acil kullanım iznini verenin de yine Sağlık Bakanlığı olduğuna dikkat çeken Çıray, "Türk milleti olarak, bu Turkovac aşısının bilimsel verilerinin açıkça yayınlanmasını istiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ve FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) gibi uluslararası kuruluşların ne düşündüklerini önümüzdeki günlerde göreceğiz ama esas olan bizim milletçe ne düşündüğümüz. Türk bilim insanlarının de düşündüğü. Türkiye'de herkes bu verilerin açıklanmasını istiyor." diye sözlerini sürdürdü.

 

 

 

İYİ Parti'li Aytun Çıray TURKOVAC'a cephe aldı: BionTech'ten vazgeçmeyin ile ilgili etiketler Turkovac aytun çıray BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.