İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İle birlikte HDP'li Pervin Buldan'ı aynı paylaşım içinde göstermesi İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı.

İYİ Parti'den art arda İmamoğlu'na tepkiler geldi. İşte o tepkilerden bazıları:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum."

İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi

AKŞENER'DEN İLK YORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'nun paylaşımı ile ilgili ilk yorumunu yaptı. Akşener, İmamoğlu'nun paylaşımı ve Yavuz Ağıralioğlu'nun tepkisini farklı bakış açısı olarak niteleyerek, iki yoruma da saygı duyduğunu söyledi.

Akşener'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Akşener, “İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık ve net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye’nin ilk örneği kendi partimizdir. Hem İmamoğlu’nun tweeti hem de Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi görüşlerini ortaya koyan, hürriyetçilik çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi gereken iki farklı bakış açısı. Yani sayın İmamoğlu’nun attığı twiti bizim arkadaşlarımızın çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla ben de saygı duyuyorum."

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi ve İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık İmamoğlu'na şu sözlerle tepki gösterdi: 'Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık. Biz ipleri koparmayız, gerekirse keser atarız'

İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi - Resim : 2

İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi - Resim : 3

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar: EKREM Başkan neyin peşindesin sen, Zaten S.....yorsun bare Sıvama aklını başına al.. Genel Başkanımızla Partimizi, O isim ve parti ile yan yana yazamazsın.
Sen yazarsan bizde ÇİZERİZ bil istedim.!!!

İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi - Resim : 4

İYİ Parti Şile İlçe Başkanı Kahraman Koç: Sayın İmamoğlu, terör ile arasına mesafe koyamamış bir partinin yöneticisi ile genelbaşkanımızın adına aynı cümlede kullanamasınız, bu mesaji derhal silin lütfen, aksi takdirde kime hizmet ettiğiniz hususunda karamsarlığa düşeceğiz

İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi - Resim : 5

Balıkesir Büyükşehir İYİ Parti Meclis Üyesi Özgür Çelebioğlu: Başkanım Pervin Buldan'la Sayın Meral Akşener’i aynı mesajda kutlamak hiç şık olmamış.

Yücel Coşkun İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi: Sayın Genelbaşkanımızın ve partimizin ismini, hiçbir koşulda bir arada olamayacağımız kişi ve yapılarla birlikte geçirilmesini şiddetle reddediyoruz.

İYİ Parti'den İmamoğlu'na 'Pervin Buldan' tepkisi ile ilgili etiketler Pervin Buldan İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.