İYİ Parti'de kurultay günü! Akşener'in koltuğu için 4 aday yarışacak

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da yapılıyor. Genel Başkanlık için 4 adayın yarıştığı seçimlerde, Meral Akşener de veda konuşmasını gerçekleştirdi.

İYİ Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Delegeler, ATO Congresium'daki kurultayın yapıldığı salonda yerini aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saat 11.50'de salona geldi.

Salonda kurulan platformdaki dev ekrandan "İyilerin güneşi batmaz" sloganı ile Türk bayrağı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Akşener'in fotoğrafı yansıtıldı.

Kurultayda, genel başkanlığa aday olan Grup Başkanı Koray Aydın, salona gelişinde "İYİ'ler kol kola Koray Aydın'la", Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu "İYİ'lerin birleştirici gücü Müsavat Dervişoğlu", Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ise "Bozkurt Tolga" sloganıyla karşılandı.

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun'un açılış konuşmasının ardından, Divan Başkanlığına, delegelerin önerisi üzerine Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin seçildi. Divan Başkanlığının oluşmasının ardından kurultay çalışmalarına başladı.

Genel başkan ve parti organlarının seçileceği İYİ Parti kurultayında 1007 delegenin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Açılışın ardından Genel Başkan Akşener, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Katılımcılar, Akşener'i ayakta alkışladı.

 MERAL AKŞENER: BUGÜN EMANETİ DEVRETME GÜNÜ

Meral Akşener, kurultayda veda konuşmasını yaptı. İşte açıklamalarından satır başları:

"Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü. 30 yılda zorluklarla tehditlerle karşılaştım. Hiçbir zaman kişisel bir çıkarım olmadı. Tehdide baskıya hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar korkum da olmadı. Zaman her zaman beni haklı çıkardı. 28 Şubat'ta herkes susup otururken vesayetçilere karşı çıktım ve haklı çıktım.

"HERKES SUSTUĞUNDA BEN HAYKIRDIM"

2019'da 2020'de ve 2023 yılında da milletle inatlaşılmaz diyerek hem iktidar hem ana muhalefeti uyardım. Herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum. Şahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Bazıları kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim sabah şerifleriniz hayır olsun.

"SON KEZ KARŞINIZDAYIM"

31 seçimlerine hür ve müstakil olarak girdik. Bugüne kadar kimseden beklentim olmaksızın bedel ödemeyi bildim. Bugün de pişman değilim. Haklılığımızın bir gün anlaşılacağını biliyorum. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım.

"ADRESSİZ KURŞUNLARA DİRENEREK GELDİK"

Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Biz bu günlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik. Engelleri teker teker aşarak geldik. Adressiz kurşunlara direnerek geldik.

Türkiye İYİ olacak diyerek yola çıktık. Memleket meselesi dedik, il il, ilçe ilçe, köy köy gezdik. İlkelerimizden taviz vermedik. Mesel yeni şeyler söyleyebilmekti. Yokluklar arasında nasıl bir araya gelip ayakta kaldığımızı unutmayın. Ben hiçbir zaman unutmadım. Allah şahidim olsun ki hiçbir zaman unutmayacağım. Yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekenlere mani oldum. Tek kişi olsam da mücadeleden vazgeçmeyeceğim dedim, vazgeçmedim.

Bu evi artık hayatta siz tutacaksınız. Genel başkan adaylarına başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allahaısmarladık."

KULİS BİLGİLERİ

Kulislere göre, ilk turda hiçbir adayın gerekli çoğunluğa ulaşması beklenmiyor. Akşener’in desteklediği Dervişoğlu ile Koray Aydın arasında geçmesi beklenen genel başkanlık yarışında, ilk turda sonuç alınamazsa, ikinci turda en fazla oy alan iki aday yarışacak.

Parti kulislerinde, ikinci tura kalmaması durumunda, Tolga Akalın’ın Dervişoğlu’nu destekleyeceği belirtiliyor. Genel Başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından, parti organları için de seçime yapılacak.

İYİ Parti'de kurultay günü! Akşener'in koltuğu için 4 aday yarışacak - Resim : 2

KURULTAYA İZLEYİCİ ALINMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, kurultaya izleyici alınmayacağını açıkladı.

Olgun, "Partimize ve milletimize hayırlı olmasını dilerken, İYİ Parti ailesi olarak kurultayımıza gölge düşürecek herhangi bir çarpıtma ve provokasyona izin verilmemesini rica ederim." ifadelerini kullandı.

 

 

İYİ Parti'de kurultay günü! Akşener'in koltuğu için 4 aday yarışacak ile ilgili etiketler İYİ Parti Kurultay Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.