İYİ Parti kulisleri yine kaynıyor: Sözden dönüşün sinyalleri

Medyascope sitesinde Gürkan Çakıroğlu’nun “İYİ Parti şemsiye mi olacak?” başlıklı yazısında önemli iddiaları dile getirdi. Gürkan yerel seçimlere tek başına gireceğini açıklayan İyi Parti yönetimi ile CHP yönetimi arasındaki gizli görüşmelere değindi.

SÜPERHABER-KULİS

Medyascope sitesinde Gürkan Çakıroğlu’nun “İYİ Parti şemsiye mi olacak?” başlıklı yazısında önemli iddialar vardı.

Bu iddiaları özetle aktarmak gerekirse, yerel seçimlere tek başına gireceğini açıklayan İyi Parti yönetimi ile CHP yönetimi arasında Özgür Özel-Meral Akşener buluşması öncesinde gizli görüşmeler gerçekleştirilmiş. Bu görüşmelerin ilki 16 Kasım’de saat 17:00 civarında CHP’den Selin Sayek Böke’nin başkanlığında bir heyet ile İyi Parti’den Ayfer Yılmaz başkanlığında bir heyet arasında yapılmış. Çakıroğlu’nun bu iddiasına yönelik Ayfer Yılmaz yaklaşık bir sayfalık bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada Yılmaz’ın kullandığı anlatım dili dikkat çekiciydi. “Haberde belirtilen olay tamamen gerçek dışıdır” diye başlayan ve Basın Meslek İlkeleri’ne atıf yapılan açıklamada şu ifade dikkat çekici:

“16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında iddia edilen toplantıya katılmadığımı, kaldı ki haberleştirilen tarih ve saatte farklı bir programımın olduğu tüm ailemin ve çevremin bilgi ile de sabittir.”

Yılmaz, böyle bir toplantının olup olmadığını değil, kendisinin iddia edilen toplantıya katılımını reddediyordu. Sonuçta açıklamayı doğru kabul etmek gerekir. Ama toplantıyı yalanlamaması net bir şekilde kayda girdi.

Selin Sayek Böke’den ise bu satırlar yazılırken bir yalanlama gelmedi.

Diğer iddialar ise yine aynı gün saat 20:00 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun A takımında bulunduğu öne sürülen bazı isimlerle İyi Partinin bazı yetkilileri arasında Ankara Marriott Otel’de bir görüşme gerçekleştirildiği, görüşmeler neticesinde İYİ Parti’nin İstanbul-Ankara’da CHP’yi desteklemesine karşılık adı geçen illerin bazı ilçelerini İYİ Parti’ye bırakan bir mutabakata varıldığı ve hatta bunun için Ankara Turan Güneş bulvarında bir müşterek ofis tutulduğu şeklinde.

İyi Parti kulislerinde konuşulanlara kulak kabarttığımızda kimse bu iddialara net bir şekilde hayır demedi.

Üstüne üstlük Ekrem İmamoğlu’nun A Takımı’ndaki isimleri araştırdığımda “İmamoğlu’nun en önemli kurmayı Gökan Zeybek” karşımıza çıktı. İmamoğlu, CHP kurultayı sonrasında oluşan yeni MYK’da Yerel Yönetimlere Gökan Zeybek ve Mali Sayman olarak da Özgür Kabarat’ı getirtmişti. Zeybek’in iddia edilen görüşmede olma ihtimalinin yüksek olduğu dedikoduları yüksek.

PEKI İYİ PARTİ’DEN KİMLER VARMIŞ?

Soruşturduğumuzda üç isim karşımıza çıktı: Buğra Kavuncu ve Kavuncu’nun ekibinden Fatih Oğuz ile Hatice Ceren Yılmaz.

Yarın toplanacak GİK öncesi bu kadar çok kulis dedikodusunun dolaşımının İyi Parti için pek hayra yorulmadığı notunu da ekleyerek, kulağımıza çalınanları şimdilik burada noktalayalım.

İYİ Parti kulisleri yine kaynıyor: Sözden dönüşün sinyalleri ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP Meral Akşener Özgür Özel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.