İYİ Parti Kongresi'nde sonuç belli oldu! İşte yeni genel başkan!

İYİ Parti kurultayında Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565, Mehmet Tolga Akalın 15, Günay Kodaz 3 oy aldı, seçim 3’üncü tura kaldı. İYİ Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, yarıştan Koray Aydın lehine çekildiğini açıkladı. 3’üncü turda Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı oldu.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ikinci turu tamamlandı.

ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin ikinci tur oylaması sırasında Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın'ın adaylıktan çekilmesi üzerine, Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

Seçimde genel başkan adaylarından Dervişoğlu 570, Aydın 565, Kodaz ise 3 oy aldı. İkinci tur oylama yapıldığı sırada adaylıktan çekilen Akalın ise 15 oy aldı.

İkinci tur oylamada da salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine genel başkanlık seçimi 3. tura kaldı. Seçimin 3. turunda Dervişoğlu ve Aydın genel başkanlık için yarışacak ve en çok oyu alan genel başkan seçilecek.

KODAZ ÇEKİLDİ

Bu arada Kodaz, ikinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından platforma çıkarak, "Ben oyumu Koray Aydın'a verdim. Bana oy veren 3 kişinin de Koray Aydın'a oy vermesini istiyorum" dedi. Bunun üzerine salondakiler Kodaz'a tepki gösterdi.

Kurultayın yapıldığı salonda zaman zaman delegeler, "Müsavat başkan" ve "İktidara doğru Dervişoğlu" ile "İYİ'ler kol kola Koray Aydın'la" sloganları attı.

TOLGA AKALIN ÇEKİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın, seçimin ikinci tura kalmasının ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Akalın, 27 günde "öldü" denilen bir hareketi hep birlikte dirilttikleri görüşünü dile getirdi. Siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirten Akalın, "Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege 'Benim ferasetime güvenin' dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İYİ PARTİ'NİN YENI GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU OLDU

Seçimin üçüncü turunda en çok oyu alan aday olan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu.

Dervişoğlu, son turda 611 oyla İYİ Parti’nin yeni lideri seçildi. Koray Aydın ise 587 oyda kaldı. 

İYİ Parti kongresi'nde ilk üç turda oylamalar şöyle:

İlk tur oylaması:

Koray Aydın: 472 oy

Müsavat Dervişoğlu: 378 oy

Tolga Akalın: 319 oy

Günay Kodaz: 2 oy.

İkinci tur oylaması

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında, genel başkan adaylarından hiçbiri 2. oylamada da gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamadı.

Adayların oyları ikinci turda şu şekilde oldu:

Müsavat Dervişoğlu: 570 oy.

Koray Aydın: 565 oy.

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek.

 

İYİ Parti Kongresi'nde sonuç belli oldu! İşte yeni genel başkan! ile ilgili etiketler İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacıyı protesto etti! Mimikleriyle işte böyle tiye aldı...

Eurovision basın toplantısında Yunanistan'ı temsil eden şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti.