İYİ Parti ile HDP arasında "görüşmeme" ittifakı!

Abdulkadir Selvi: HDP randevu talep etmeyecek, İYİ Parti de HDP’yi reddetmiş olmayacak. Böylece iki partinin arasında yeni bir kriz yaşanmamış olacak. Ama cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a karşı işbirliği yapılacak.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bu hafta DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve CHP’yi ziyaret etti.

Görüşmelerde HDP’nin ortak erken seçim önerisi muhalefet partileri arasında masaya yatırıldı.

HDP'nin görüşmediği tek muhalefet partisi ise İYİ Parti oldu. HDP'nin daha önce randevu alamadığı Meral Akşener'den tekrar görüşme talebinde bulunup bulunmayacağına ise Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi açıklık getirdi.

Selvi, bugün kaleme aldığı "İYİ Parti, HDP’ye randevu verecek mi?" başlıklı yazısında, İYİ Parti ile HD arasında bu konunun yeni bir kriz çıkmayacak şekilde çözüldüğünü aktardı.

Hürriyet yazarı şu ifadeleri kullandı;

"HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar daha önce İYİ Parti’den randevu talep etmişti. Ancak Meral Akşener olumlu yanıt vermemişti. Dahası HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırdığını, HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak gördüklerini söylemişti. Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Pervin Buldan ile Meral Akşener’i birlikte fidan dikmeye davet etmesi ise İYİ Parti’de tepkiyle karşılanmıştı.

Bu yaşananlardan sonra HDP birlikte erken seçim teklifi verme önerisini iletmek üzere İYİ Parti’den randevu talep edecek mi? Eğer HDP randevu talep ederse İYİ Parti olumlu ya da olumsuz bir yanıt verecek mi? Bu soruların yanıtını aradım. Şöyle bir mekanizma oluşmuş. HDP, İYİ Parti’den randevu talep etmeyecek, İYİ Parti de HDP’yi reddetmiş olmayacak. Böylece iki partinin arasında yeni bir kriz yaşanmamış olacak. Ama cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a karşı işbirliği yapılacak."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....

 

İYİ Parti ile HDP arasında "görüşmeme" ittifakı! ile ilgili etiketler İYİ Parti HDP Meral Akşener Abdulkadir Selvi köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.