Bahadır Erdem: Demirtaş serbest bırakılsın

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, katıldığı bir canlı yayında terör soruşturması nedeniyle cezaevinde olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'Serbest bırakılmalı' çağrısında bulundu.

Haber Global'de Saynur Tezel'in sunduğu programa terör soruşturmaları nedeniyle cezaevinde tutuklu bununan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tartışmaları damga vurdu. 

Canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'li Demirtaş için verdiği 'Serbest bırakılsın' kararının uygulanmasını istedi.

Konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

''Demirtaş'ın Demirtaş olması ya da HDP'nin eski başkanı olması beni ilgilendirmiyor. Ben hukukçu olarak şunu söylüyorum; AİHM bir karar verdiyse, sözleşmede de bir hükmümüz varsa siz ona uyarsınız. Selahattin Demirtaş serbest bırakılmalı. Çünkü sözleşme bunu söylüyor.''

AĞIRALİOĞLU DA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

İYİ Parti'nin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu da geçtiğimiz aylarda AİHM'nin Demirtaş için verdiği karara, “Saygı duyulmalı” diyerek destek vermişti.

FETÖ İÇİN ATTIĞI TWEET MİLLİYETÇİLERİ KIZDIRMIŞTI

Öte yandan Erdem'in ismi geçtiğimiz aylarda İYİ Parti'de patlak veren 'FETÖ'cü' tartışmalarında da ortaya çıkmıştı.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ'ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki 'FETÖ'cü' iddiasının ardından Erdem'in örgütün elebaşı Fetullah Gülen için attığı ''Humeyni'den daha şaşalı bir şekilde Türkiye'ye dönecek'' tweeti tepkilere neden olmuştu. 

Bahadır Erdem: Demirtaş serbest bırakılsın - Resim : 2

Özdağ, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'in FETÖ, Fetullah Gülen, PKK ve Öcalan hakkında attığı tweetlerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan sert tepki gösterek, ''Türk Milliyetçileri İYİ Parti'yi bu fikirleri savunanlara "Genel Başkan yardımcım" demek için kurmadılar. İYİ Parti'ye partimizi bırakıp geldik ama davamızı bırakmadık. IYI Parti, Türk Milleti, Türk Devleti, Türk Vatanı, Türk Bayrağı diyenlerin partisidir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bahadır Erdem: Demirtaş serbest bırakılsın ile ilgili etiketler FETÖ Selahattin Demirtaş cezaevi AİHM Haber Global İYİ Parti Bahadır Erdem Yavuz Ağıralioğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.