İYİ Parti, çalışanlarına yüzde 60 zam yapan şirkete cephe aldı!

İYİ Parti'li vekile sert çıktı... Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin: Seçildikleri günden beri ilgisiz ve kayıtsızlar! Gölge etme, başka ihsan istemem senden...

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Erciyes Anadolu Holding arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara yüzde 60 zam yapıldı. Sözleşme töreninde konuşan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “Kazanan işçi arkadaşlarımız oldu” dedi.

Ertekin ayrıca, toplu iş sözleşmesini yakından takip eden ve katkı sunan Cumhur İttifakı milletvekillerine de teşekkür etti.

Ancak Alpaslan Baki Ertekin'in, AK Parti ve MHP milletvekillerinin toplu iş sözleşmesi sürecinin işçiler lehine takipçisi olduğu yönündeki açıklamalarına İYİ Parti'den eleştiri geldi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş sosyal medyada yaptığı bir paylaşım ile şehrin en büyük sanayi kuruluşuna bu mesajlar üzerinden cephe aldı.

İYİ Parti'li vekil yaptığı açıklamada, "Çalışanların hakkı olan sözleşme üzerinden; iktidarın bezirganlığını yapmak, halkın içine çıkamayan siyasilere rant devşirmek çok acı... Unutmayın, siyaset yapmak için değil, kurumu, devlet adına layıkıyla yönetmek için atandınız. Yazık. Kurumu iktidarın arka bahçesi haline getirdiniz." ifadelerini kullandı.

"GÖLGE ETMEYİN..."

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ise bu mesaja yazılı bir açıklama ile çok sert yanıt verdi.

Dursun Ataş'ın şehrin en büyük ekonomik değerlerinden birine karşı seçildiği günden beri ilgisiz ve kayıtsız olduğunu vurgulayan Ertekin kısa süre önce İYİ Parti'li vekilin Erciyes Holding'e bağlı İstikbal Mobilya'nın bayiler toplantısı için yaptığı olumsuz yorumları hatırlattı.

Yaşananları, "Gölge etme başka ihsan istemem senden" durumu olarak özetleyen Ertekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Sağolsunlar önceki dönem bakanlarımız, AK Parti ve MHP milletvekillerimiz, il başkanları 4 yıldır hep yanımızda. Şahsımın değil, Kayseri'nin en önemli ekonomik değeri olan, Kayseri ekonomisinin ana unsurlarından olan, Erciyes Anadolu Holding'in yanındalar. Lütfen benim toplu iş sözleşmesi konuşmamı yukarıda anlattığım gerçeklerin ışığında değerlendirin."

İYİ Parti, çalışanlarına yüzde 60 zam yapan şirkete cephe aldı! ile ilgili etiketler Erciyes Anadolu Holding alpaslan baki ertekin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.