İyi arkadaşlara sahip olmak sizi birçok ciddi hastalıktan koruyor

İyi bir arkadaş çevresine sahip olmak ve dostlarınızla kaliteli zaman geçirmek, sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor. Yeni bir çalışmada iyi arkadaşlara sahip olmanın insanı 11 ciddi hastalıktan koruduğu ortaya çıktı.

Orta yaşa kadar sağlıklı kalmanın gözden kaçan çok önemli bir yolu ortaya çıktı: iyi arkadaşlara sahip olmak ve onlarla güzel zaman geçirmek.

 Yeni bir çalışma, dertleri paylaşmanın ve iyi dostlarla birlikte güzel vakit geçirmenin sağlığınız için çok önemli olduğunu ortaya çıkardı. 40’lı yaşlarımızın sonunda bir grup arkadaşımızın ve aileminiz yakınımızda olması, kanser ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığın riskini azaltabilir.

Araştırmacılar, sosyal hayatımızda ne kadar mutlu olursak, akıl sağlığı sorunlarından da o kadar az etkilendiğimizi ve doktora da daha az gittiğimizi söylüyor.

7.700 KİŞİ 20 YIL BOYUNCA İNCELENDİ

Avustralya'daki Queensland Üniversitesi tarafından yaşları 45 ila 50 arasında değişen 7.700 Avustralyalı kadından alınan verileri kullanan bir araştırma gerçekleştirildi.

Araştırma yazarı Dr Xiaolin Xu şunları söyledi:

"Bulgularımız, orta yaştan erken yaşlılığa kadar yüksek kaliteli sosyal ilişkilere başlamanın veya sürdürmenin faydalarını gösteriyor. Sosyal bağlantılar bir halk sağlığı önceliği olarak düşünülmeli.”

Çalışmada, kadınlara eşleri, arkadaşları ve aile üyeleriyle olan ilişkileri ve her biriyle ne kadar mutlu oldukları hakkında sorular sordu. Yirmi yılı aşkın bir süredir araştırmacılar 11 temel koşulun oranlarını takip ettiler: diyabet , yüksek tansiyon, kanser, artrit , osteoporoz , kalp hastalığı, inme , kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım , depresyon ve anksiyete.

Araştırmanın sonuçlarına göre, sosyal hayatlarında en mutsuz olan kadınların birden fazla hastalığa yakalanma olasılığı 2,4 kat daha fazla çıktı.

Sosyalleşme ve fiziksel sağlık arasındaki bağlantı, doktorların ‘sosyal reçete’ olarak insanları sosyalleşmesi için partilere ve kulüplere  göndermesi şeklinde sonuçlara gebe.

Eğer sosyalleşme anlamında sorunlar yaşıyorsanız ve bu önemli bir boyuttaysa profesyonel yardım almak sizin için en iyisi olacaktır.

İyi arkadaşlara sahip olmak sizi birçok ciddi hastalıktan koruyor ile ilgili etiketler Kalp Hastalıkları Depresyon KOAH
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.