İtalyanlar İstanbul'da kaçak fuar düzenledi

Ayakkabı sektörünün önemli üretici ülkeleri arasında olan İtalyanlar, Kovid-19 salgını nedeniyle yeterli satış yapamayınca, Türkiye'de müşteri avına çıktı. İstanbul Ayakkabı Fuarı sırasında mega kente gelip turistin bir otelin salonunu kiralayan İtalyanlar kaçar fuar düzenledi. Birkaç kilometre uzaktaki fuara katılan Avrupalı ve Rus heyetlerini VIP servislerle kaçak sergilerine taşıyarak satış için iknaya çalıştı. Kaçak fuarları ortaya çıkınca AYMOD'a katılmak için anlaşma yaptılar...

13 İtalyan ayakkabı firmasının Türk ayakkabı sektörünün pandemi sürecindeki ilk fiziksel fuarı olan ‘63. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD) için Türkiye’ye gelen alım heyetlerini ayartmaya çalıştığı ortaya çıktı.

AYMOD’un Yeşilköy’de düzenlendiği fuar alanına yakın turistik bir otelin en alt katını kiralayan 13 İtalyan firmasının temsilcileri, burada ürünlerini sergilemeye başladı.

Otelde mini bir sergi alanı oluşturan firma temsilcileri, AYMOD'u ziyaret eden Rusya ve Avrupa'dan gelen alım heyetlerini etik dışı bir şekilde VIP servislerle otele getirip satış yapmaya çalıştığı anlaşıldı. 

İHA'nın grüntülediği İtalyanların kaçak fuarında ise ağırlıklı olarak erkek ayakkabıları olduğu görüldü. 

Aslında İHA'nın kameralarına yakalan kaçak fuarı ilk gündeme getiren isim Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Abdulsabur Endican olmuştu.

Endican, İtalya’da düzenlenen MICAM Fuarı’nda pandemiden dolayı beklediği talebi göremeyen İtalyan firmalarının Türkiye’de kaçak fuar düzenleyip uluslararası satış yapmaya çalıştığını söylemişti. 

İTALYANLARLA ANLAŞMA SAĞLANDI

Bu gelişmelerin ardından dernek yönetimi ile 13 İtalyan firması masaya oturdu.

Sonrasında yapılan açıklamada, İtalyan firmalarının sağlanan anlaşma sonrasında AYMOD’a katılım sağladığı ve alım heyetleriyle resmen görüşmeye başladığı bilgisi verildi.

İtalyanlar İstanbul'da kaçak fuar düzenledi ile ilgili etiketler İtalya ayakkabı AYMOD fuar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.