İtalya'nın yıldız kalecisi Gianluigi Donnarumma, EURO 2020 zaferini vücuduna kazıttı

İtalya'nın EURO 2020 şampiyonluğunda büyük payı olan kaleci Gianluigi Donnarumma, kupanın dövmesini yaptırdı. 22 yaşındaki kaleci yeni hayatına PSG'den alacağı servet ve kolundaki şampiyonluk dövmesiyle devam edecek.

Kurtardığı penaltıyla İtalya'yı Avrupa şampiyonu yapan kaleci Gianluigi Donnarumma, EURO 2020 kupasını koluna dövme yaptırdı. 

EURO 2020'ye yenilgisiz gelen ve yenilgisiz şampiyon olan İtalya, tarihinde 2. kez Avrupa'nın en büyüğü olmuştu. Londra'daki ünlü Wembley Stadı'nda "Kupa evine dönüyor" şarkıları söyleyen İngiltere karşısında 1-0 geriye düşen Azzurri'ler, önce 1-1'i bulup maçı uzatmaya götürmüş, uzatmada da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışları sonrası şampiyonluğa uzanmıştı.

22 yaşındaki kaleci Donnarumma, turnuva boyunca gösterdiği performansla kalitesini bir kez daha gösterdi. Yıldız isim, turnuvanın ardından Milan'la sözleşme yenilemedi ve Fransız devi PSG'ye 5 yıllık imza attı.

BUFFON'UN İZİNDEN...

İngiltere maçında önce Jadon Sancho'nun son olarak da Bukayo Sako'nun penaltısını kurtaran İtalyan kaleci, sol koluna büyük bir dövme yaptırarak EURO 2020 zaferini ömür boyu vücudunda taşımayı tercih etti. 3.2 milyon takipçisi olan Instagram hesabından yeni dövmesini paylaşan Donnarumma, kupanın altına da şampiyonluk tarihini kazıttı.

İtalya kaptanı Giorgio Chiellini, finalden sonra onu efsanevi Azzurri kalecisi Gianluigi Buffon ile karşılaştırmış ve "Şanslıyım çünkü Gigi Buffon ile oynadım, şimdi Gigi Donnarumma ile oynuyorum iki de aynı kalite" demişti.

 İtalya'nın yıldız kalecisi Gianluigi Donnarumma, EURO 2020 zaferini vücuduna kazıttı

PARİS SAİNT-GERMAİN'DEN DEV KONTRAT

Donnarumma, kariyerine henüz 16 yaşında AC Milan'da başladı ve bir daha formayı sırtından çıkarmadı. San Siro'daki 6 sezonunda tüm kulvarlarda 251 maça çıkarak bunu başaran en genç isim oldu.

Ancak bu yaz kontratı sona erdikten ve Milano deviyle sözleşme uzatmadı ve kendisine 5 yıllık servet değerinde bir kontrat öneren PSG ile imzaladı. Gigi, imza attıktan sonra, "Bu büyük kulübün bir parçası olmaktan çok mutluyum. Bu yeni meydan okumayı üstlenmeye ve burada büyümeye devam etmeye hazır hissediyorum. Paris ile mümkün olduğunca çok kazanmak ve taraftarlara neşe getirmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Donnaruma bu transferden aylık 1 milyon euro kazanacak. PSG'nin 5 yılda İtalyan kaleciye ödeyeceği rakam tam 60 milyon euro... UEFA Şampiyonlar Ligi hasretine bu sezon son vermek isteyen PSG, Neymar ve Mbappe'li kadrosuna Real Madrid efsanesi Sergio Ramos'un yanı sıra İnter'den 60 milyon euro bonservisle Faslı sağ bek Aschraf Hakimi ile Liverpool'un Hollandalı yıldız orta saha oyuncusu Wijnaldum'u da katmıştı.

İtalya'nın yıldız kalecisi Gianluigi Donnarumma, EURO 2020 zaferini vücuduna kazıttı ile ilgili etiketler İtalya EURO 2020 PSG Ligue 1 gianluigi donnarumma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.