İtalyan hükümetinden doğal gaz ve elektrik faturaları için acil yardım paketi

Avrupa'da yükselen enerji maliyetleri nedeniyle ciddi oranlarda artış gösteren doğal gaz ve elektrik faturaları için İtalya'da hükümet, hane ve işletmelerin fatura ödemelerine yardımcı olmak için 5 milyar euroluk acil yardım paketi hazırladı.

Enerji tedariğinde arz sıkıntılarının büyük ölçüde sebep olduğu maliyet artışları nedeniyle zamlanan elektrik ve doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşları için İtalyan hükümeti yardım paketi duyurdu.

İktidardaki Lig Partisi, faturalardaki yükselme nedeniyle asgari 5 milyar euroluk acil durum paketi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Parti lideri Matteo Salvini, yaptığı açıklamada hükümetin, aile ve işletmelerin elektrik ve doğal gaz faturalarını ödemelerine yardımcı olmak için acil bir kararname üzerinde çalıştığını ifade etti.

Halihazırda İtalyan hükümeti, hanelerin ve işletmelerin elektrik ve doğalgaz fatura yüküne yardımcı olma amacıyla Temmuz'dan beri yaklaşık 10 milyar euro kaynak ayırdı.

İtalyan hükümetinden doğal gaz ve elektrik faturaları için acil yardım paketi ile ilgili etiketler İtalya Sosyal destek matteo salvini