İtalyan havayolu Alitalia faaliyetlerini durdurdu

Yolcularına 1946'dan beri hizmet eden Alitalia, finansal sorunlarla boğuşamayıp geçtiğimiz hafta son seferini yaptı. Havayolları İtalya'nın bayrak taşıyıcısı rolünü 2020'de kurulan ITA'ya devretti.

74 yıl boyunca yolcularını taşıyan Alitalia, 14 Ekim’de son seferini yaptı. Yıllardır finansal çıkmazlarla boğuşan firmanın son uçuşu Roma’dan Cagliari’ye gerçekleşti. Uçuşun 152 yolcusu iniş yaptıktan sonra uçuş ekibini alkışladı.

İtalya’da devlet parasal çalkantılarla mücadele eden firmaya son 20 yılda 13 milyar Euro masraf yaparak sübvanse etmişti. Ancak pandemi dönemiyle seferlerin ve seyahat talebinin azalması bunun devam etmesini mümkün kılmadı.

 

 

BİNLERCE ÇALIŞANI İŞSİZLİK RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA

 

Alitalia bayrak taşıyıcı rolünü 2020 Kasım’da kurulan ITA (Italia Transporto Aereo) havayollarına devretti. Yine devlet tarafından maddi olarak desteklenecek olan ITA, Alitalia’nın 2 bin 800 çalışanını istihdam edecek.

Binlerce diğer Alitalia çalışanı işsizlikle yüzleşirken, Roma’da hükümetten destek talebi için yürüyüş yapıldı. Bayrak taşıyıcı rolünü devralan ITA 52 uçaklık bir filo ile hizmete başlarken, bu sayının 2025 sonuna kadar 105’e yükseltilmesi hedefleniyor.

 

İtalyan havayolu Alitalia faaliyetlerini durdurdu ile ilgili etiketler iflas İtalya havayolu şirketi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.