İtalya'dan İzmir'e korona uyarısı

İzmir'de korona tatilini fırsat bilen vatandaşların tatil beldelerindeki kafe ve parklara akın etmesi İtalya'da yaşayan bir Türk'ü şaşkına çevirdi. İtalya'da korona krizinin gerçek boyutunu tüm çıplaklığı ile tecrübe eden Türk vatandaşı, İzmirlilere çok önemli uyarılar yaptı

Çin'den dünyaya yayılan ve pandemi halini alan korona virüs salgını Türkiye'de de olağanüstü günlerin yaşanmasına neden oluyor.

Tüm dünyaya yayılmaya devam eden korona salgını nedeniyle tedavi altına alınan Türk hasta sayısı 47'ye yükseldi.

Korona virüsünün daha fazla yayılmaması amacıyla yetkili kurumlar tarafından birçok önlem alınırken okullar ve üniversiteler tatil edildi, barlar ve eğlence merkezleri kapatıldı, ayrıca vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları istendi.

Ancak, koronavirüs salgını nedeniyle alınan bu önlemleri ve özellikle okulların tatil olmasını fırsat bilen kimi vatandaşlar yazlık sezonu erken açtı. İzmir'in Çeşme, Alaçatı gibi sahil bölgelerinde kafeler, çay bahçeleri ve restoranlar ile eğlence mekanları tıklım tıklım doldu.

İZMİRLİLERE UYARI İTALYA'DAN GELDİ

İtalya'da yaşayan Türk mimar Mete İnsari ise bu tablo karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök yakın arkadaşı olan ve İtalya'da butik otel işleten İnsari'nin konu hakkındaki uyarı ve görüşlerini bugün köşesinde okuları ile paylaştı.

Özkök yazısında şu ifadeleri kullandı;

Pazar gecesi beni aradı ve neredeyse ağlayarak şunları anlattı:

“Burada yaşananı, olup biteni anlamak mümkün değil. İtalya tarihinin en dramatik dönemlerinden birini yaşıyoruz.”

“Geçen hafta bir gün içinde 1.5 milyon insan ücretsiz izine çıkarıldı. Yani bu iş burada bitmeyecek. Artçı sosyal depremleri yaşanacak.”

“Toscana’daki otelimizi kapatıp personeli evlerine gönderdik. Çalışanlarımıza moral vermek için oraya gitmek istedim. Gidersin ama dönemezsin dediler.”

“Roma’da evlerin çoğunda balkon yok. Hayatları sokakta geçen insanlar evlerinin içine hapsedilmiş gibi. Apartmanlarda içler acısı sahneler yaşanıyor.”

"İnsanlar günün belli saatlerinde apartmanlarının merdiven önlerinde toplanıyor. Yalnız yaşayan çok sayıda insan var. Birbirlerine, ‘Yarın burada bizi görmezseniz, hemen acil yardımı arayın’ diyorlar.”

“Burada önlem almakta biraz gecikildi. Hastaneler hazırlıksızdı. İnsanların yalnız, tek başına öldükleri haberleri doğru. Çok dramatik sahneler yaşanıyor. Geçen günlerde bir toplantı için gittiğim büyük bir otel şu sıralar hastaneye çevriliyor. İnsanları kapalı salonlarda, devlet binalarında tedavi etmeye çalışıyorlar.”

“Bu iş çok ciddi. İtalya’da bu trajediyi yaşayan biri olarak söylüyorum. Bu tehlike sandığınızdan çok daha ciddi. Türkiye’den, özellikle memleketim İzmir ve civarından gelen görüntülere bakıyorum. Herkes sokakta. Sanki bu işi ciddiye almıyorlar gibi bir görüntü var. Ne olur bu ciddiye alın. Yoksa çok geç oluyor.”

 

 

İtalya'dan İzmir'e korona uyarısı ile ilgili etiketler İzmir İtalya Koronavirüs Korona Ertuğrul Özkök
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.