İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 793 kişi artarak 4825'e yükseldi.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 793 kişi artarak 4825'e yükseldi. Sadece bugün tespit edilen vaka sayısı ise 6657 oldu. Toplam vaka sayısı ise 53 bini geçti. Asıl büyük problem ise İtalyanların hala durumun ciddiyetini anlamaması. Evlerin çatılarında parti vermeye, sokaklara çıkmaya devam ediyorlar. Yoğun bakımlarda ise durum tam anlamıyla fecaat. Yoğun bakımlar ve solunum cihazları hastalara yetmiyor. Ölümlerin daha da artmasından korkuluyor...

Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüsün şu an siklet merkezi İtalya'ya dönüştü. Çin salgını durdururken, İtalya koronavirüs karşısında tam anlamıyla çaresiz kalmış durumda. 

Sadece bugün 793 kişi daha virüs nedeniyle öldü. Ölü sayısı ise 5 bin sınırına dayanmış durumda. İtalya'da toplam 4825 kişi korona nedeniyle ölmüş durumda. 

İtalya'da virüste düşüş trendine girilmesi için verilen tarih ise 31 Mart. Virüsün yayılma merkezi olan Lombardia'da karantina süresi ise 15 Nisan'a uzatılmış durumda. Bölgede tek başına koşu ve yürüyüş de yasaklandı...

İtalya'da toplam 200 bin test yapıldı. 42 bin 691 kişi halen pozitif. İyileşenler düşüldüğünde artış 4 bin 821. İyileşen kişi sayısı ise toplam 6 bin 72. Son 24 saatte ise 943 kişi iyileşti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 2 bin 857. Son 24 saatte 202 yeni hasta yoğun bakıma alındı. 22 bin 116 kişi evde karantinada tutuluyor. Bunların sayısı da son 24 saatte 2 bin 931 kişi artmış durumda. Hastanelerde izole edilenlerin sayısı ise 17 bin 708

Korkulan ve beklenen ise bu sayının daha artacağı yönünde. 

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 793 kişi artarak 4825'e yükseldi.

Çünkü İtalyanlar hala durumun ciddiyetine vakıf değil görünüyor. Çünkü sosyal yaşamlarından ödün vermek istemeyen büyük bir kitle var. 

Bugün 6 bin 657 kişinin daha katıldığı vaka sayısı 50 bini geçerek 53 bin 578'e ulaşmış durumda. Sokağa çıkma yasağına uymadığı için ceza alanların sayısı da 50 binin üzerinde. 

Kimi hiç sokağa çıkma yasağını dinlemiyor, sigara alma, ev alışverişi yapma bahanesiyle dışarıya çıkıyorlar.

Sokağa çıkmayanlar ise evlerinin çatılarında parti düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde polis bu partilerden birini bastı. Ancak bu da çatı partilerini durdurabilmiş değil.

İtalya'da en çok vakanın görüldüğü Lombardia bölgesinde askerin sokağa iniyor. Çünkü polis ve carabinler koronavirüsün ciddiyetine inanmayan, yasaklara ikna olmayanlar karşısında çaresiz kalmış durumda. 

Her gün binlerler ifade edilen sayılarla artan koronavirüs vakaları karşısında sağlıkçılar da çaresiz kalmış durumda. Başta Lombardia olmak üzere İtalya'da yoğun bakımlar dolmuş durumda. Birçok hastaya solunum cihazı bağlanamıyor. Çünkü sayısı yok denecek kadar az. Özellikle yaşlı vakalara yer bulunamadığı için ölüm sayısı katlanarak artıyor. 

Lombardia dışında yeterince test yapılmadığı görülüyor. Oralarda da test sayısının çoğalması durumunda İtalya'da durumun daha da felaket bir hal olacağı uzmanların ortak kanaati. 

SuperHaber olarak bu noktada henüz salgının başlarında olsak da Türk halkının da İtalya'da bu vurdumduymazlığın sonuçlarından ders alıp, salgına karşı dikkatli adımlar atmak zorunda. Çünkü koronanın hiç şakası olmadığı İtalya'da yaşanarak öğreniliyor...

İtalya gibi ölüm ve vaka sayısı giderek artan İspanya'da durum ise şöyle:

Bugüne kadar 300 bin test yapan İspanya, yeni haftaya 640 bin yeni kitle girmeye hazırlanıyor. Günde 80 bin test yapabilen 4 robottan söz edilirken, bugüne kadar yapılmış testlere göre 25 bin kişi pozitif çıkmış durumda.

Durumu pozitif çıkanların 30 yaş altında olanların toplam içindeki payı yüzde 5 ile 10 arasında gözleniyor. Hayatını kaybedenlerin sayası ise 1422'ye çıkmış durumda.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 793 kişi artarak 4825'e yükseldi. ile ilgili etiketler İtalya Koronavirüs ölüm yoğun bakım lombardia oksijen cihazı
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.