İtalya'da yaşlı çift 'bir metre' kuralını böyle uyguladı

Koronavirüs salgını ile boğuşan İtalya'da çekilen görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu. Ölümcül virüse yönelik alınan önlemlerden biri olan 'bir metre mesafe' kuralını uygulayan yaşlı çiftin görüntüsü en çok konuşulanlar arasında girdi.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle en çok vakanın bulunduğu ve en çok can kaybının yaşandığı İtalya'da, maske takan yaşlı çiftin, koruyucu eldiven bulunan elleriyle bir metre mesafeyi koruyacak şekilde tuttukları iple yürüdükleri görüldü. O anlar sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

İTALYA'DA SON DURUM

Koronavirüs nedeniyle İtalya'da ölenlerin sayısı 6 bin 77'ye yükselirken vaka sayısı 63 bin 927'ye ulaştı.

İtalya'da yaşlı çift 'bir metre' kuralını böyle uyguladı

NE OLMUŞTU?

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 30 kişi yaşamını yitirdi.

İtalya'da yaşlı çift 'bir metre' kuralını böyle uyguladı ile ilgili etiketler İtalya İtalyan Koronavirüs Korona bir metre kural
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.