İtalya'da önemli karar: VAR kayıtları açıklanacak

İtalya Futbol Federasyonu yeni sezonda Seria A mücadelelerinin VAR kayıtlarının yayınlanacağını duyurdu.

Yeni sezonda İtalya'da oldukça önemli bir uygulamaya imza atılacak. İtalya Futbol Federasyonu'nun aldığı karara göre, 2023-24 sezonunda Serie A'da oynanan maçların VAR kayıtları yayınlanacak.

ZORLUKLAR GÖRÜLSÜN İSTİYORLAR

Federasyondan yapılan açıklamada, kayıtları paylaşma nedeni olarak hakemlerin yaşadıkları zorlukların insanlara anlatılması olarak gösterildi.

Ayrıca İtalya Futbol Federasyonu VAR kayıtlarının açıklanması için ligin resmi yayıncılarından biri olan DAZN ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

İtalya'da önemli karar: VAR kayıtları açıklanacak

VAR (VİDEO YARDIMCI HAKEM) NEDİR?

VAR, Video Yardımcı Hakem (Video Assistant Referee) kısaltmasıdır. Futbol maçlarında hakem kararlarını desteklemek ve hatalı kararları düzeltmek amacıyla kullanılan bir teknolojik sistemdir.

VAR sistemi, bir video hakem odasında bulunan hakemler tarafından kullanılır. Maçın tekrarları, video görüntüleri ve farklı kamera açıları kullanılarak kritik pozisyonlar incelenir. Bu pozisyonlara örnek olarak gol kararları, penaltı verme ya da vermemeye ilişkin kararlar, kırmızı kart ve sarı kart kararları, yanlış oyuncuya kart gösterme gibi durumlar verilebilir.

VAR, maçın akışını mümkün olduğunca az kesintiye uğratacak şekilde kullanılır. Hakemler, sahada oyun devam ederken VAR hakemleri ile iletişim halindedirler ve kritik anlarda VAR sisteminin yardımını alırlar. Özellikle tartışmalı ve karmaşık durumları netleştirmek ve adil bir karar vermek için VAR sistemine başvurulur.

VAR sistemi, futbolun adil ve doğru bir şekilde yönetilmesi amacıyla FIFA ve diğer futbol yönetim kuruluşları tarafından çeşitli ligler ve turnuvalarda kullanılmaya başlanmıştır.

İtalya'da önemli karar: VAR kayıtları açıklanacak ile ilgili etiketler VAR İtalya futbol
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.