İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi hayatını kaybetti!

İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi 86 yaşında hayatını kaybetti. 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu tedavisi gören ve aynı zamanda kronik lösemi teşhisi bulunan Berlusconi, 9 Haziran'da yeniden aynı hastaneye yatırılmıştı.

Son dakika haberi: İtalya'nın yakın tarihine damga vuran en önemli figürler arasındaki eski İtalya Başbakanı ve sağ koalisyon iktidarının ortaklarından Forza İtalia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi, 86 yaşında ülkenin Milan şehrindeki San Raffaele Hastanesi'nde öldü.

Skandallar ve yolsuzluk suçlamalarıyla yıllardır gündemden düşmeyen eski İtalya Başbakanı, bir süredir lösemi hastalığıyla mücadele ediyordu.

MİLAN'IN DA ESKİ BAŞKANI

Futbol kulübü Milan'ın da eski başkanı olan milyarder medya patronu Berlusconi'nin, daha önce 45 gün süren akciğer enfeksiyonu tedavisinin ardından 9 Haziran’da tekrar hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

ERDOĞAN'LA SAMİMİYDİ

1994 yılından 2011 yılına kadar İtalyan siyasetine yön veren ve dört hükümeti yöneten milyarder iş insanı Berlusconi, Milan kulübünün de sahibiydi.

Çapkınlığıyla da adından söz ettiren İtalyan isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da "en yakın dostlarından biri" olarak tanımlamıştı.

İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi hayatını kaybetti!

Sık sık Erdoğan'la görüşen samimim pozlar veren Berlusconi, Başbakanlığı döneminde Türkiye ile yakın ilişkiler kurmuş, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 2003'te İstanbul'da kıyılan nikâhında da şahitlik yapmıştı.

Berlusconi ayrıca, Sümeyye Erdoğan'ın düğününe de katılmuştı.

İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi hayatını kaybetti! - Resim : 2

 

 

İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler İtalya
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.