İsviçre asgari ücret ne kadar 2022?

Avrupa ülkelerinde asgari ücret tutarlarının ne kadar olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Bu ülkelerden biri de, en yüksek refah düzeyine sahip olarak birilenen İsviçre. Peki, İsviçre'de asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Refah düzeyinin en yüksek, enflasyon oranının ise en düşük olduğu ülkelerden biri olan İsviçre'de asgari ücretin ne kadar olduğu merak konusu. Avrupa ülkelerindeki asgari ücret tutarlarının araştıran vatandaşlar için İsviçre ilk sıralarda yer alıyor. Peki, İsviçre'de asgari ücret ne kadar? Detaylar haberimizde... 

İsviçre asgari ücret ne kadar 2022?

İSVİÇRE'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

 

Geçtiğimiz yıl yapılan oylamayla İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre frangına (yaklaşık 206 TL), aylık asgari ücret de 4 bin İsviçre frangına (yaklaşık 36 bin TL) yükseltildi.

Aldi Suisse tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Ocak 2022’den itibaren Aldi çalışanlarına verilen asgari ücrete yüzde 2,8 zam yaparak ayda 4600 franka çıkarılacağı duyuruldu.

İSVİÇRE'DE KİRA FİYATLARI

İsviçre'de kira fiyatları bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genellikle, 2-3 bin İsviçre frangı arasındadır. 

İSVİÇRE'DE ET (YİYECEK) FİYATLARI

İsviçre'de et (yiyecek) fiyatları yerlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak, genel fiyat ortalamaları şu şekildedir:

1 litre süt 1.5 Frank

500 gram ekmek 2.75 Frank

1 kg peynir 23 Frank

1 kg kırmızı et 50 Frank

1 Kg domates 4 Frank

İSVİÇRE'DE OKUL FİYATLARI

İsviçre devlet üniversiteleri eğitimi için istenen ortalama ücret yıllık 1600 euro'dur. Bazı programlar (örneğin tıp gibi) yaklaşık yıllık 16,000 euro'ya kadar yüksek ücretlere karşılık gelebilir. İsviçre özel üniversite fiyatları ise genellikle yılda 1,500-16,000 euro arasında değişkenlik göstermektedir. 

İSVİÇRE'DE YAKIT FİYATLARI

Benzinde, bu dönemde İsviçre için ortalama değer 1.65 İsviçre frangı oldu. 06-Eylül-2021'te 1.60 (İsviçre frangı) en az ve 22-Kasım-2021'de 1.71 (İsviçre frangı) en fazla tutara ulaştı. 

İSVİÇRE'DE ALKOL FİYATLARI 

İsviçre'de bira fiyatları 2-5 İsviçre frangı arasında değişmektedir. Diğer taraftan, orta sınıf bir şişe şarap 15 İsviçre frangı arasında satılmaktadır.

İSVİÇRE'DE ARABA FİYATLARI 

İsviçre'de araba fiyatları 20 bin İsviçre frangından 150 bin İsviçre frangına kadar çıkabilmektedir. İsviçre'de ikini el 2021 Hyundai aracı 50 bin İsvire frangına alabilmeniz mümkün. 

İsviçre asgari ücret ne kadar 2022? ile ilgili etiketler İsviçre İsviçre asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.