İsveç'ten Kur'an-ı Kerim'e bir alçakça saldırı daha!

Türkiye'den, Irak'ın İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi. Öte yandan 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Dışişleri Bakanlığı, bugün Irak''ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması skandalına ilişkin çok sert açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.

Öte yandan İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarla ilgili başta Rasmus Paludan ve Salvan Momika olmak üzere 8 kişi hakkında Türkiye tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

"AŞAĞILIK SALDIRIYI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ"

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

Irak’ın Stokholm Büyükelçiliği önünde bugün (20 Temmuz) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Stokholm’de 28 Haziran 2023 tarihinde bir Caminin önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde 12 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kararla, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar dini nefret olarak tanımlanmıştı.

İsveç’ten, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi’ndeki yükümlülükleri başta olmak üzere uluslararası sorumlulukları çerçevesinde, İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik bu nefret suçunun önlenmesi için artık caydırıcı tedbirler almasını bekliyoruz.

Türkiye, bu tür saldırıların yaşandığı ülkelerle, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık alanlarında beraber çalışmaya hazırdır.

BM'DEN DE KINAMA GELDİ

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretle ilgili, "Çok açık bir şekilde kutsal kitaplara ve mekanlara saygısızlığın kabul edilemez olduğunu ifade ettik" açıklamasında bulundu.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM YAKILMASIYLA İLGİLİ 10 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsveç'te Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçakça saldırıyı lanetliyorum" ifadesini kullanarak, özgürlük ve demokrasi kılıfı altında bu saldırılara müsaade edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca İsveç'te Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarıyla dini değerlere yönelik aşağılayıcı eylemleri sebebiyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan soruşturmalar başlatılmış olup, Rasmus Paludan, Salvan Momika ve diğer 8 şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenmiştir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca güvenlik birimlerine ve siber suçlarla mücadele birimlerine talimat verilmiş olup; şüphelilerin açık kimlik bilgileri ile suç delillerinin tespiti, Rasmus Paludan ve Salvan Momika ile benzer eylemleri olan tüm diğer kişilerin tespiti hususlarında soruşturmalar geniş ve kapsamlı olarak yürütülmektedir."

İsveç'ten Kur'an-ı Kerim'e bir alçakça saldırı daha! ile ilgili etiketler İsveç Türkiye Kuran-ı Kerim Stockholm
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.