İsveç'te korkutan rakam! Bir ay içinde 600 bin vaka bekleniyor

Koronavirüsle mücadelede Avrupa ülkeleri sert önlemler alırken, İsveç'in hafif önlemlerle mücadele etmeyi tercih etmesi kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirmişti. İsveç Halk Sağlığı Ajansı'ndan yapılan son açıklamada, başkent Stockholm sakinlerinin üçte birinin bir ay içerisinde kadar koronavirüse enfekte olacağının tahmin edildiğini ve bu konu hakkında bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

İsveç'te koronavirüsle mücadele kapsamında sadece lise ve üniversiteler kapatılırken, anaokulları, çocuk yuvaları, ilköğretim okulları, restoranlar, kafeteryalar, spor salonları, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçları açık tutularak İsveç modeli uygulanıyor.

Bu uygulama ülkede büyük taşırmaları berberinde getirirken, hedefteki isim İsveç modelini ortaya atan Halk Sağlığı Dairesi Epidemiyoloğu Anders Tegnell oldu.

İSVEÇ MODELİNE RUS RULETİ BENZETMESİ

Uppsala Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Björn Olsen, İsveç modelini Rus ruletine benzetti. Olsen, insanlardan yaşam ile ölüm arasında tercih yapmalarının istendiğini iddia ederek yetkilileri diğer ülkeleri örnek almaya davet etti.

Umea Üniversitesi Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fredrik Elgh, gelişmeleri derin endişe ile izlediğini belirterek dünyada virüsün yayılmasından tek memnun ülkenin İsveç olduğunu savundu. Elgh, kendi fikrinin ise hemen Stockholm'ü karantina altına almak olduğunu açıkladı.

HALK SAĞLIĞI AJANSI'NDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

İsveç Halk Sağlığı Ajansı, Stockholm sakinlerinin üçte birinin 1 Mayıs'a kadar koronavirüs ile enfekte olacağını tahmin eden yeni bir çalışma üzerinde işbirliği yaptı.

Bu, İsveç'in başkentinde yaklaşık 600.000 kişiye karşılık geliyor.

Açıklanan resmi rakamlara göre, bu zamana kadar ülke genelinde yalnızca 15 bin 322 pozitif vaka tespit edildi.

Halk Sağlığı Ajansı'nın tahminlerine göre 600 bini bulması beklenen rakam, ülkede önemli sayıda “görünmez” enfeksiyon olduğunu gösteriyor.

BULGULARI DOĞRULAMAK ZORUNDA KALDI

İsveç’in Halk Sağlığı Dairesi Epidemiyoloğu Anders Tegnell , virüsün 'patlamasıyla ilgili' bulguları son basın toplantısında doğruladı.

Ayrıca, İsveç'te son 24 saat içinde 185 koronavirüs ölümünün daha olduğu ve toplam ölü rakamının bin 765'e ulaştığı açıklandı.

BİR KİŞİ 999 KİŞİYE BULAŞTIRMIŞ OLABİLİR

Tegnell ayrıca, onaylanmış her koronavirüs vakasının, 999 kişiye bilmeden virüsü bulaştırmış olabileceğini belirtti. Ancak, Halk Sağlığı Kurumu daha sonra bunun doğru olmadığını itiraf etti.

İsveç'te korkutan rakam! Bir ay içinde 600 bin vaka bekleniyor

İsveç'te korkutan rakam! Bir ay içinde 600 bin vaka bekleniyor ile ilgili etiketler İsveç Koronavirüs Korona Stockholm
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.