İsveç'te cami önünde Kur'an yakan provokatörün ifadesi ortaya çıktı: "10 gün sonra tekrar yakacağım"

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakan şahsın ifadesi ortaya çıktı.

İsveç'te 2023'ün başlarında ilki yaşanan ve hala devam eden proprovokasyonlar sürüyor. Ikrçı lider Paludan'ın Kur'an yakmasıyla başlayan süreçte son olarak Irak asıllı Salwan Momika benzer bir eylem gerçekleştirdi.

Temmuz ayı öncesindeki kritik NATO toplantısı öncesi yapılan bu olay NATO'ya girmek isteyen İsveç için oldukça sıkıntılı bir süreci beraberinde getirecek.

Türkiye'nin ve İslam aleminin kınadığı Kur'an yakma eylemi sonrası Momika'nın ülkesinde protestocular İsveç Büyükelçiliğini bastı. Uzmanlara göre skandal sonrası Türkiye'nin İsveç'e 'evet' deme ihtimal iyice düştü.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: '10 GÜN İÇİNDE TEKRAR YAKACAĞIM'

Arabistan'ın Al Arabiya isimli medya kuruluşunda çıkan habere göre, Momika'nın polise verdiği ifade ortaya çıktı. Momika binlerce ölüm tehdidi aldığını belirterek '10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım' dedi.

İsveç'te cami önünde Kur'an yakan provokatörün ifadesi ortaya çıktı: "10 gün sonra tekrar yakacağım"

ABD'DEN SKANDAL AÇIKLAMA: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını hem kınadı hem de bu eyleme izin verilmesini "ifade özgürlüğü" olarak değerlendirdi.

İsveç'te cami önünde Kur'an yakan provokatörün ifadesi ortaya çıktı: "10 gün sonra tekrar yakacağım" ile ilgili etiketler İsveç Kuran-ı Kerim Kur'an NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.