İsveç'te binlerce kişi Eurovision'da finale çıkan İsrail'in diskalifiye edilmesi için gösteri düzenledi

Gazze Şeridi'ne 7 Ekimde saldırı başlatan İsrail, dünya genelinde protesto ediliyor. Üniversitelerde öğrencilerin eylemleri devam ederken, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'nda yer alması da tepki çekti. İsveç'te binlerce kişi Eurovision'da finale çıkan İsrail'in diskalifiye edilmesi için gösteri düzenledi. Göstericiler arasında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg de vardı.

İsrail'in finali 11 Mayıs'ta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, organizasyona ev sahipliği yapan İsveç'in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Büyük Meydan'da (Stor Torget) toplanan protestocular, Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in boykot edilmesini istedi. Göstericiler, 'Gazze'de çocuklar öldürülüyor', 'Soykırımı durdurun', 'Sonsuza kadar Filistin' yazılı pankartların yanı sıra Gazze'de öldürülen çocukları temsil eden maketler taşıdı. 'Filistin'e özgürlük', 'Soykırımcı İsrail', 'İsrail'e boykot' sloganları atan göstericiler, Möllevangstorget Meydanı'na kadar yürüdü. Eylemciler, 11 Mayıs'ta da büyük bir gösteri daha yapılacağını duyurdu.

İsveç'te binlerce kişi Eurovision'da finale çıkan İsrail'in diskalifiye edilmesi için gösteri düzenledi

PROTESTO EDİLEN İSRAİL'İN FİNALDE YARIŞACAĞI AÇIKLANDI!

Gazze'de "soykırım" dahil savaş suçları işlemeyi sürdürmekle suçlandığı dönemde İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasına izin verilmesi protestolara neden olan İsrail'in finallerde yarışacağı bildirildi.

Malmö'de dünkü ikinci yarı final esnasında aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de olduğu binlerce gösterici, Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya yarışmaya alınmazken İsrail konusunda çifte standart uygulanmasını protesto etti.

İsrail temsilcisi Eden Golan'ın 7 Ekim'e atıf yaptığı düşünülen "Hurricane" şarkısının 11 Mayıs'ta düzenlenecek finalde yarışacağı açıklandı.

İsveç'te binlerce kişi Eurovision'da finale çıkan İsrail'in diskalifiye edilmesi için gösteri düzenledi - Resim : 2

İsveç'te binlerce kişi Eurovision'da finale çıkan İsrail'in diskalifiye edilmesi için gösteri düzenledi ile ilgili etiketler Eurovision İsrail İsveç