İsveç'in 'katiline aşık ülke' olduğu ortaya çıktı: 36 yıl önceki suikastin arkasında PKK'lılar vardı

NATO üyeliğine başvuran İsveç'e Türkiye, PKK/YPG'li teröristlere verdiği destek nedeniyle karşı çıkıyor. İsveç'in dönemim Başbakanı Olof Palme'nin hayatını kaybettiği suikastin arkasında PKK'lı teröristlerin olduğuna dair güçlü delillerin olmasına rağmen PKK/YPG'ye destek vermeye devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, söz konusu durumu 'Stockholm Sendromu' olarak tanımladı.

Türkiye'nin NATO üyeliğine terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek nedeniyle veto edeceğini açıkladığı İsveç ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı yeniden gündeme geldi. İsveç'in eski Başbakanlarından Olof Palme 1986 yılında suikastle öldürülmüştü. Palme'nin Başbakan olduğu hükümet, 1984 yılında PKK'yı terör örgütü olarak tanımıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında Palme suikastinin, PKK'yı terör örgütü olarak tanımaları sonrası gelen 'misilleme' uyarısı sonrası geldiğine dikkat çekti. Şener, İsveç makamlarının yürüttüğü soruşturmada suikastin arkasında PKK'lı teröristlerin olduğuna dair delillere ulaştığını belirtti. İsveç'in 'katiline aşık bir ülke' olduğuna dikkat çeken Şener, söz konusu durumu 'Stockholm Sendromu' olarak tanımladı.

İsveç'in 'katiline aşık ülke' olduğu ortaya çıktı: 36 yıl önceki suikastin arkasında PKK'lılar vardı

Nedim Şener'in 'Stockholm Sendromu (1)' başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bugün yine İsveç’te yaşanan bir Stockholm Sendromu vakasıyla karşı karşıyayız. 1984 yılında İsveç güvenlik birimleri, PKK’yı terör örgütü olarak ilan eden İsveç Başbakanı Olof Palme’nin “misilleme ile karşılaşabileceği” uyarısında bulunmuştu.

Nitekim Palme, 28 Şubat 1986 günü eşi Lisbet Palme ile sinemadan çıktıkları esnada arkadan gelen kişi ya da kişiler tarafından 357 MAGNUM tabanca ile ateş edilerek öldürüldü.

İSVEÇ, PALME’NİN KATİLİ PKK’YA YARDIM EDİYOR

Palme’nin öldürülmesinden tam 36 yıl sonra İsveç’teki manzara şu; Olof Palme suikastının arkasında olduğuna dair birçok ifade bulunan PKK, İsveç devleti tarafından korunup kollandı. PKK elebaşı Öcalan’ın posterleriyle rahatlıkla gösteriler yapılıyor. PKK’ya bağlı sivil toplum kuruluşları faaliyet gösteriyor, medya organları teröristlerin propagandasını yapıyor. Para toplayıp teröristlere finansman sağlıyorlar.

İsveç devlet yetkilileri de PKK terör örgütünün Suriye kanadı PYD/YPG temsilcileriyle görüşmeler yapıyor.

Bizzat İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin PKK/YPG terör örgütü temsilcileriyle buluşma fotoğrafları basına yansıdı. Bununla da kalmıyor, İsveç’in PKK/YPG’ye yılda 376 milyon dolar yardımda bulunduğu basına yansıyan haberler arasında.

BAŞBAKAN’ININ KATİLİNE ÂŞIK ÜLKE

Yani, İsveç Dışişleri Bakanı başta İsveç devlet ve hükümet yetkilileri, 28 Şubat 1986 yılında öldürülen başbakan Olof Palme’nin katili olduğuna dair birçok delil bulunan PKK’nın ülkelerinde faaliyet göstermesine izin verirken, PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG ile de temas kurup maddi destek sağlıyor.

Kısacası, İsveç Başbakanı Olof Palme’nin katili olduğuna dair birçok iddia ve ifade bulunan PKK terör örgütüne ülkesini açan, PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye siyasi ve maddi destek veren İsveç hükümeti sanki yine Stockholm Sendromu yaşıyor...

 YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İsveç'in 'katiline aşık ülke' olduğu ortaya çıktı: 36 yıl önceki suikastin arkasında PKK'lılar vardı ile ilgili etiketler İsveç PKK Nedim Şener olof palme suikast Stockholm Sendromu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.