İsveç zirvesi öncesi Türkiye'ye sinsi operasyon! Reuters tetikçiliğe alışık...

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, NATO'daki İsveç zirvesi öncesi Türkiye'ye yönelik operasyonel bir habere imza attı. Maskesi düşen Reuters'ın tetikçiliğini daha önce de ortaya çıkarmıştı.

İsveç konulu NATO zirvesi öncesi İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkında yeni bir ‘tetikçilik’e imza attı. Reuters yayımladığı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında yurt dışında ABD’li ve İsveçli savcıların sözde 'yolsuzluk' iddiasıyla inceleme başlattığını öne sürdü. Ancak aynı haberde, iddianın teyit edilemediği itirafı da yer aldı.

REUTERS’IN İLK TETİKÇİLİĞİ DEĞİL

Yaptığı her haberle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dünyaya bir 'diktatör' gibi tanıtmaya çalışan ve Türkiye'yi dünyaya üçüncü dünya ülkesi gibi tanıtan İngiltere merkezli yayın kuruluşu Reuters, Linkedin üzerinden 21 Aralık 2022'de verdiği "Büro Şef Yardımcısı" iş ilanında skandal ifadelere yer vermişti.

"ERDOĞAN DÜŞMANI GAZETECİ" İLANI

Haber7'nin ortaya çıkardığı skandalda Reuters, açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı bir gazeteci aradığını açıkça tasvir ederek, "Erdoğan'ın seçilme hedefini tehdit eden güçlü hikayeler yazma becerisine sahip olmak" ifadesiyle ilan yayımlamıştı.

Yaptığı duyuruda Reuters, şu ifadelere yer vermişti:

"Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var."

İsveç zirvesi öncesi Türkiye'ye sinsi operasyon! Reuters tetikçiliğe alışık...

İsveç zirvesi öncesi Türkiye'ye sinsi operasyon! Reuters tetikçiliğe alışık... ile ilgili etiketler Türkiye İsveç NATO Reuters
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.